Här simmar späckhuggarna upp bredvid båten under utflykten på Västkusten.

Vännerna var ute med båten mellan Marstrand och Skagen när de plötsligt fick oväntat besök – flera späckhuggare svepte förbi precis vid deras båt. Vännerna blev helt lyriska och lyckades dessutom fånga det spektakulära besöket på film, skriver Aftonbladet.      

Håkan Hörnberg från Hönö var ute med båten med tre vänner i helgen. När de var runt 20 sjömil utanför kusten, mellan Marstrand och Skagen, fick de syn på de spektakulära djuren.
– Vi blev glada så klart när vi såg späckhuggarna. De simmade bredvid båten flera gånger och blåste upp vatten genom andningshålet så att det skvätte på oss, berättar Håkan Hörnberg för Aftonbladet.
Totalt såg det åtta späckhuggare som simmade precis vid båten, men det kan ha varit fler.
Och Håkan Hörnberg var snabb med kameran och lyckades fånga det oväntade besöket på film.
Enligt marinbiologen Anna Bistner är det ovanligt att fånga späckhuggarna på film på så nära håll.
– Det är inte så vanligt. Jag har sett enstaka stillbilder och sen är det vanligt att man ser filmer med små fenor långt bort i horisonten. Så har de fångat späckhuggarna så nära är det jättefint, säger Anna Bistner till Aftonbladet.

Här kan du se den fantastiska videon med späckhuggarna. Det är inte svårt att förstå att vännerna blev helt lyriska när de fick syn på djuren precis intill båten:

Håkan och hans vänner fick uppleva något de sent kommer glömma.

Posted by Aftonbladet on Sunday, June 21, 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna