Här välkomnas polisens nytillskott Tapper – snart kan han sätta dit landets största bovar

Nu har Polisen i Stockholm välkomnat sin nyaste kollega som ska skolas in – det är den blivande polishunden Tapper!

Varje år genomför landets omkring 400 polishundar mellan 25 000 och 30 000 uppdrag. Dessa hundar är inte bara lojala följeslagare utan även riktiga hjältar i samhället, och de spelar en avgörande roll i polisens arbete.

Polishundarnas arbetsuppgifter är omfattande och varierade. De används för att spåra försvunna personer, vilket kan vara livsavgörande i nödsituationer där varje minut räknas.

De är också tränade att söka efter vapen och narkotika, vilket är avgörande för att bekämpa brottslighet och hålla samhällena säkra.

Dessutom fungerar de som ett skydd för sina hundförare, vilket innebär att de står i främsta ledet vid farliga situationer och skyddar sina förare från angrepp.

Sammanfattningsvis är polishundarna oumbärliga för polisens dagliga verksamhet. Deras arbete bidrar i hög grad till tryggheten och säkerheten i samhället, vilket gör dem till verkliga samhällshjältar.

Nyaste kollegan

Det senaste nytillskottet hos Stockholmspolisens hundsektion är Försvarsmaktens Tapper. Det är en ung hund som strax innan midsommar fått börja sin skolning till polishund.

I förra veckan flyttade Försvarsmaktens Tapper från sin fodervärd till en blivande hundförarkollega för vidare utbildning mot tjänst”, skriver Polisen i ett inlägg på Facebook.

Polisen vill också passa på att tacka alla fodervärdar där ute.

Vi vill rikta ett stort TACK till våra fantastiska fodervärdar som gör ett grymt arbete med våra valpar under deras drygt första levnadsår.

Hyllas av allmänheten

I kommentarerna på inlägget så är det flera som riktat hyllningar till Tapper, fodervärdarna och den nya hundföraren.

Grattis Tapper till din utbildning! Du blir säkert en utmärkt bra polishund”, skriver en person.

Helt suveränt, eloge till alla i detta gedigna arbete”, skriver en annan.

Lycka till fina Tapper med din vidare utbildning och hundförarkollega”, skriver en tredje person.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev