Historien om valpen Jax visar varför vi måste ta hundslagsmål på största allvar

Ingen hund ska behöva lida. Men då är det förväl att det finns massvis av fina djurvänner där ute.

En dag när den 5 månader gamla pitbullvalpen Jax svimmade av på kvinnans verandra insåg hon att hon inte bara kunde lämna honom där.

Det skulle bli början på en lång återhämtning – som är så viktig att berätta om så vi tillsammans kan försöka stoppa arrangerade hundslagsmål. 

En kvinna hittade 5 månader gamla pitbullvalpen Jax avsvimmad på sin veranda.

Ingen vet hur han tog sig dit, men man misstänker att han har blivit utnyttjad i hundfighter. 

© Provided by Nyheter365

Jax hade stora sår i nacken och hans öga var så svullet så att de inte gick att öppna. Kvinnan tog in Jax och ringde direkt till en räddningsklinik för hundar. Den lila hunden transporterades till djursjukhuset där han fick behandling, mat och chansen att vila.

Kvinnan som räddat honom skapade ett stark band till Jax. Varje kväll besökte hon honom på sjukhuset – och sakta men säkert började hon se en gnista i hans ögon. Och efter två veckor på djursjukhuset kom det fantastiska glädjebeskedet Jax skulle överleva.

© Provided by Nyheter365

Jag kan inte hålla tårarna tillbaka när jag ser hans förvandling. Det är så skönt att veta att han kommer få det bra nu, och aldrig mer behöver bli tvingad att slåss med andra hundar.

Förhoppningsvis har han hittat en ny kärleksfull familj där han får göra det han är allra bäst på. Att vara en pigg och sprallig hund full av livsglädje.

© Provided by Nyheter365

Här nedan kan du se en film om Jax och hans väg tillbaka till ett normalt hundliv.

Miljontals människor har sett filmen och berörs av Jax öde. Jag är en av dem.

Jag förstår verkligen inte hur man kan utnyttja hundar på det här sättet. Dela gärna artikeln så vi tillsammans kan uppmärksamma fler om det hemska med hundslagsmål – och förhoppningsvis få stopp på den tortyr det faktiskt är.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.