Hjältehunden Oscar räddade nedkyld kvinna ur skogen – hyllas av polisen

Hela natten sökte polisen efter en 56-årig kvinna som försvunnit från sitt hem i Vesthimmerland i Danmark. En av de som sökte var polishunden Oscar.

Med hjälp av sin nos lyckades han till slut hitta kvinnan – efter att ha följt ett två och en halv kilometer långt spår genom tät och svårframkomlig snårskog.

Nu hyllar danska polisen Oscars fina insats på sin facebooksida.

Den 56-åriga kvinnan hade varit deprimerad när hon lämnade sitt hem på fredagseftermiddagen. När hon inte kom hem larmades polisen till platsen och de skickade ut flera hundpateruller för att söka igenom skogen.

Först klockan 03.20 på natten hittades kvinnan nerkyld och utmattad, men vid liv. Hundföraren bar henne en kilometer genom skogen ut till närmsta framkomliga väg. 

Ute vid vägen fick kvinnan sedan ligga inpackad i en aluminiumfilt på en varm motorhuv, tills en ambulans kom till platsen och körde henne till sjukhus.

– Det är vad vi kallar gott och skickligt polisarbete. Både hundar och människor var rejält trötta efteråt, säger Per Jørgensen, vakthavande befäl vid Nordjyllandspolisen, till tidningen Nordjyske. 

Vilken hjälteinsats av både Oscar och hundförarna som var med under insatsen. Tänk vilken tur att vi har dessa underbara hundar som kan hjälpa oss med sina fantastiska nosar!

Djurbibeln står på djurens sida.