Hon såg hemlöse mannen cykla runt med tio hundar. När hon förstod varför gjorde hon något som skulle förändra hans liv för alltid.

På sin väg till hemmet i Arkansas fick Alicia plötsligt syn på en äldre man längs bilvägen. När hon kom närmre såg hon att han hade tio hundar i en kärra bakpå sin cykel och att han fick kämpa ordentligt för att komma framåt på sin tungt lastade cykel.

Alicia körde vidare men kunde inte släppa det hon precis sett. Hon lovade sig själv att om hon fick syn på honom igen skulle hon stanna till och hjälpa honom. Och mycket riktigt, snart fick hon återigen syn på den kämpande mannen.

Bildkälla

steve1

Hon fick då veta att mannen, som heter Steve, hade varit hemlös sedan 2001. Han har i flera år ägnat all sin tid åt att ta hand om djur i nöd och har lagt alla pengar han kommit över på att hjälpa de utsatta djuren. Under de senaste åren har han hjälpt över 50 hundar.

När Alicia fått syn på Steve hade han varit på väg till sin flickvän som bodde över 300 mil bort, i Indiana. Även hon en djurälskare.

Bildkälla

steve2

Alicia kunde givetvis inte låta det här fortgå. Steve var sannerligen en hjälte som behövde hjälp. Så med hjälp av Facebook startade hon ett upprop bland djurvänner över hela USA. Och det tog bara ett par timmar innan det rasade in donationer. En kvinna ställde även upp och erbjöd sig att skjutsa Steve och de tio hundarna till hans flickvän i Indiana.

Bildkälla

steve3

Steve och hundarna fick nu bo på ett varmt och skönt motell där de kunde vila upp sig. Där fick de också träffa Angela, en kvinna som driver en organisation som specialiserar sig på att hjälpa hemlösa och deras djur. På bara några dagar hade Steves och hundarnas liv förvandlats radikalt.

Bildkälla

steve4

Steve är alldeles överväldigad av allt stöd han fått. Han ska bland annat få en ny husvagn till sig och sina hundar, så att han aldrig mer behöver vara hemlös. Hundarna kommer dessutom att få all medicinsk hjälp de kan behöva för att må bra och leva långa och lyckliga liv.

Bildkälla

steve5

”Hade det inte varit för er, hade den här mannen fortfarande cyklat omkring på gatan utan att veta vilka besvär han skulle ställas inför här näst”, säger Alicia om allt stöd Steve har fått.

Bildkälla

steve6

På Steves Facebook-sida kan du följa hans fortsatta resa genom livet.

Jag blir alldeles varm när jag läser om människor som Steve. Att han trots sin svåra livssituation väljer att hjälpa djur som har haft det tufft i livet. Det är sannerligen en riktig hjälte och det är så fint att han nu får den hjälp han behöver för att kunna ta hand om alla hundarna.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna