Hunden Azaar dör tragiskt – åt varmkorv som någon fyllt med spik

Det är verkligen sjukt vad vissa människor är kapabla till att göra mot oskyldiga djur.

Nyligen dog en hund efter att ha råkat få i sig spik, som någon hade placerat i en fruktansvärd fälla.

Viola Coschemique från Wokingham, England,var nyligen ute på promenad med sin afghanhund Azaar.

Under promenaden hittade hunden några varmkorvar som hade lämnats på gatan, och som hundar ofta gör, tvekade inte Azaar att glatt glufsa i sig maten.

Matte Viola stoppade sin hund… och insåg snart att något var väldigt fel. Varmkorvarna på gatan var fullproppade med spikar.

Viola blev skräckslagen och tog genast bort spikarna. Hon gick också ut och varnade andra lokala hundägare om faran, orolig över att det fanns fler fällor som någon sjuk person hade placerat ut.

Hunden Azaar dog efter hemska fällan

Hon var också orolig över Azaars hälsa, men till en början verkade det inte vara någon större fara. Azaar hade fått i sig en spik, men verkade annars må bra.

Men några dagar senare tvärvände allt. Hunden började lida av allvarliga inre skador.

”Han hade drabbats av inre blödningar, som till slut stängde av alla organ. Hon led av extrem uttorkning och blodförlust”, säger Viola till LADbible.

”Det slog till så snabbt och skadorna var så allvarliga att veterinären sa till mig att det enda vi kunde göra var att avliva min stackars pojke”.

hunden azaar, varning
Foto: Facebook/Viola Coschmique-Lee

Varnar andra djurägare

Viola tvingades ta slut på hundens lidande. Det var extra hjärtskärande för henne eftersom Azaar också fungerade lite som en terapihund – hon har aspbergers, lider av posttraumatiskt stressyndrom och agorafobi.

”Han gjorde mitt liv komplett och gav mig hopp  om att jag kunde fungera offentligt helt normalt. Den här fluffiga hårbollen gav mig viljan och styrkan att möta allt och lära mig att leva igen”, säger Viola.

Hennes hund är borta. Offret efter en sjuk attack. Nu har Viola delat sin berättelse som en varning till andra om att vara uppmärksamma, efter att veterinären försäkrat henne om att detta inte är någon olycka.

”Veterinären sa att ibland lämnar folk saker på gatorna, som gift, för att djur ska skadas”, säger Viola.

Inte den enda attacken  

Tyvärr är det inte den enda liknande attacken mot oskyldiga hundor. Så sent som under torsdagen berättade vi om ett fall i Malmö, där polisen gick ut med en skarp varning till hundägare.

Detta efter att någon eller några placerat ut bullar fyllda med glasbitar runt om i staden.

– Att utstuderat vilja skada hundar är fruktansvärt, hemskt! Det kan orsaka stora skador i mun och svalg och även andra invärtes skador på hundar, sade Nils Norling, presstalesperson hos polisen, då till TV4.

Vila i frid, Azaar. Vilken hemsk historia – vi hoppas verkligen att personen som gjorde detta hittas och ställs till svars.

Kom ihåg att alltid vara uppmärksam på saker som din hund hittar på gatan, man vet aldrig vad som kan gömma sig där i.

DELA den här informationen för att sprida ordet och varna alla djurägare där ute.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required