Hunden börjar skälla på bakgården – när mormor inser varför tar hon pojken och springer

Att hundar är människans bästa vän är någonting som är vedertaget i dag. Men det är inte för ingenting de gång på gång bevisar att så verkligen är fallet.

Titta bara på pitbullen Slayer, som lekte tillsammans med sin hundkompis Paco och familjens lilla pojke. 

Det var då han upptäckte någonting som fick hundduon att börja skälla – och bli dagens stora hjältar.

Det var en helt vanlig och solig dag när pitbullen Slayer lekte utanför huset med sin hundkompis Paco och familjens barn. Men plötsligt fick Slayer syn på en skugga i gräset. Till en början verkade hunden inte bry sig om vad det var, men efter en stund insåg han att någonting var fel.

Plötsligt började båda hundarna skälla och ställde sig i en beskyddande ställning framför barnet, samtidigt som det som låg i gräset rörde sig allt närmare.

Bildkälla: Facebook

På marken hade en stor giftig orm uppenbarat sig framför Paco och Slayer. Samtidigt som hundarna skällde gick barnets mormor ut ur huset, tog honom i sin famn och sprang snabbt till säkerhet inomhus.

Men när hon gick tillbaka ut för att titta till Slayer och Paco hade hennes största mardröm blivit sann.

Bildkälla: Youtube

Slayer och Paco hade blivit bitna av den giftiga ormen – och det var nu bara en tidsfråga innan giftet skulle börja verka.

De kunde identifierar ormen som en kopparhuvud, en giftig orm som finns lite varstans i Nordamerika. Ormen har ett rykte om sig att ha väldigt argsint temperament, vilket den visade när den inte backade tillbaka för Slayer och Paco. Trots det lyckades de döda ormen, men kvar stod de bitna och snart skulle giftet börja verka.

Bildkälla: Youtube

Familjen insåg att tiden var knapp och rusade iväg till veterinären som sedan skickad eden vidare till akuten. Slayers ansikte hade börjat svälla och hans andning var allt svagare. Men tur var att på plats på akuten, 40 minuter från familjens hus, kunde de få all den hjälp de behövde och hundarna klarade sig genom att få en spruta med motgift.

Paco kunde skrivas ut redan dagen efter, men Slayer hade stora problem med att svälja och kämpade för att komma tillbaka till det normala. Varje dag gör han små framsteg, och familjen hoppas att han snart ska vara helt återställd från ormattacken.

Bildkälla: Youtube

Utan sådana här fantastiska husdjur skulle många fler hemska saker kunna hända med våra barn.

Som tur har vi dessa fantastiska och lojala hundar som gör allt för att vi och våra barn ska kunna känna oss trygga och vara vid livet.

Paco och Slayer är två riktiga hjältehundar. Dela gärna artikeln vidare om du håller med!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.