Hunden hittas dränkt i tjära och riskerar att dö – men djurhjältarna vägrar ge upp hoppet

Den här stackars vovven blev utsatt för något fruktansvärt. 

Och trots att det inte går att säga om han blivit utsatt för någon grym handling av en människa – eller om han varit med om en olycka är det ingen tvekan om en sak: Kärleken och tålamodet som han fick när han äntligen blev ren. 

Hunden hittades när den vandrade ensam på en gata i den argentinska staden Lanus tidigare i veckan. Två unga män fick syn på någonting svart som tog sig framåt – och när de tittade närmare insåg de det fruktansvärda. 

Hunden var täckt i tjära.

Männen kunde själva inte göra så mycket för hunden, men de bad en polis om hjälp. Tillsammans åkte de till en veterinärklinik. Då ringdes volontärer från djurräddningsgruppen Zoonosis Lanus in för att hjälpa, skriver The Dodo

Det såg minst sagt mörkt ut för den stackars vovven – men volontärerna vägrade ge upp. 

De påbörjade en räddningsaktion i badkaret – som pågick i totalt fem timmar. 

Enligt The Dodo hade volontärerna aldrig gjort en liknande aktion tidigare, och det fanns stunder då de tvivlade på om det verkligen skulle fungera. Samtidigt ville de inte ge upp. 

Till slut var han fri från tjäran som nästan dödat honom. 

tar
© Myriam Ortellado

Hunden, som nu fått namnet Petro, har fortfarande kvar lite färg från tjäran. Men det är ändå stor skillnad – både till utseendet och humöret. 

”Varje dag känns det som han mår bättre och är lyckligare”, skrev Myriam Otellado, en av volontärerna, i ett inlägg på nätet.

Petro behöver troligen lite tid för återhämtning efter den traumatiserade upplevelsen. Men jag tror i alla fall att han går en ljus framtid till mötes – och det är helt tack vare alla godhjärtade djurvänner därute som förtjänar alla hyllningar!

tar2
© Myriam Ortellado

Dela för att hylla alla djurhjältar som räddar våra fyrbenta vänner ute i världen!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.