Hunden hittas misshandlad och döende på gatan – då gör djurvännerna det enda rätta

Jag blir alltid lika förbannad när jag ser ett djur som blivit misshandlat.

Att människor inte förstår bättre får mig att förlora hopp – men lika snabbt som hoppet försvinner kommer det tillbaka när jag får läsa om djurhjältarna som tar hand om och hjälper de misshandlade djuren att få livet tillbaka.

Precis som de här människorna gjorde för gatuhunden Caci.

Volontärerna på Long Island’s New York Bully Crew i USA lär aldrig glömma första gången de fick se pitbullen Cacis ansikte.

Det var i början av april i år som de fick ett foto skickat till sig från Puerto Rico, föreställandes hunden. Ansiktet var uppsvullnat och mest troligt hade Caci misshandlats och lämnats på gatan för att dö.

Bildkälla: Youtube/New York Bully Crew

Djurorganisationen på Puerto Rico som skickade fotot undrade om det fanns en chans att de kunde få ekonomiskt stöd för att hjälpa stackars Caci att få läkarvård.

Volontärerna på organisationen i USA tvekade inte en sekund.

Bildkälla: Youtube/New York Bully Crew

Det var nu Cacis kamp mot ett bättre liv började. Experter började behandla Cici med olika typer av livsavgörande mediciner och hon fick antibiotika och andra vätskor. De satte in en slang i hundens ansikte för att få ner svullnaden – i ett skede där Caci knappt kunde se någonting överhuvudtaget.

Efter några dagar började experterna se resultat. Svullnaderna började gå ner och snart kunde de se hur hundens kinder tog form. Men i och med den snabba terapin började parasiter och infektioner få fäste i Cacis ansikte. Men hennes läkare vägrade ge upp – och inte heller Caci skulle ge sig.

Bildkälla: Youtube/New York Bully Crew

Cacis historia spreds över nätet och snart började mängder med donationer komma in för att täcka kostnaderna för den modiga hundens behandling.

Och en dag skulle ett rejält genombrott ske.

Bildkälla: Youtube/New York Bully Crew

Den lilla hunden mådde så pass bra att hon kunde förflyttas från Puerto Rico till organisationen i New York. Och i slutet av maj fick världen ett riktigt glädjebesked. Caci hade återhämtat sig, blivit av med svullnaden i ansiktet och såg nu ut som vilken glad och pigg hund som helst.

Den lilla hundens historia hade berört många – och i dag är Caci inte bara en glad hund. Hon har fått en ny fosterfamilj som ger henne all den kärlek hon behöver och förtjänar. Nu kan hon njuta av mysiga kvällar i soffan, bli kliad på magen, äta god mat och leka hela dagarna med andra hundar.

Bildkälla: Youtube/New York Bully Crew

Att Caci fick en ny chans på livet är i sig fantastiskt. Men det jag vill komma ihåg är att det blev möjligt genom att en person stannade upp, såg den lilla hunden och agerade. En person som brydde sig om en stackars hund på gatan.

Jag är så tacksam över att de här människorna väger sina liv åt att hjälpa hundar som Caci – och att den lilla hunden fick ett nytt, kärleksfullt liv. Det var säkerligen många som tvekade på att hon skulle överleva. Men Caci kämpade på och överlevde. Hennes namn betyder trots allt ”modig” på gaeliska.

Alla hundar förtjänar ett liv med närhet och kärlek. Dela gärna artikeln om du håller med!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.