Hunden Iggy blev femte dödsoffret i terrordådet – hedras nu av en hel värld

Hunden Iggy är ett av offren för terrorattacken i Stockholm.

Han dödades på Drottninggatan när lastbilen mejade ner fler människor.

Terrorattacken i Stockholm har hittills krävt 4 liv och flera skadade. En hund dog även på Drottninggatan när terroristen kraschade in med en lastbil i Åhléns City.

Nu uppger BBC att hunden hette Iggy och kom från en kennel, Dogs Aid Animal Sanctuary, på Irland. Iggy kom till Sverige 2012 från Irland, uppger kenneln.

– Det smärtar oss djupt att få nyheterna om att en av våra hundar dödades i terroristattacken i Stockholm. Iggy hittade ett nytt hem i vackra Sverige 2012, skriver Dogs Aid på Facebook.

Svensken Markus Krantz uppmärksammade att en hund dog vid terrorattacken och ordnade en minnesplats åt hunden på Drottninggatan.

Då blev han kontaktad av kenneln på Irland, som bad honom att lämna en hyllning till Iggy på platsen, skriver BBC.  

På minneskortet skriver kenneln: 

”Alla våra tankar går till Iggys familj. De älskade honom så mycket och gav honom det bästa tänkbara livet man kan tänka sig för en hund.” 

Tusentals människor har lämnat blommor och tänt ljus för att hedra offren för terrorattacken. Mängder med blommor, hundkex, hundben i plast och leksaker har även lämnats vid Iggys minnesplats på Drottninggatan och på Facebook har tusentals med människor beklagat sig över att Iggy dog i attacken.

Vila i frid, Iggy. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.