Hunden kan rädda pojkens liv. Men skolan vill inte ha honom där. Nu får pojkens familj äntligen rätt.

Stevie är en snäll hund. Han skäller inte i onödan, han drar aldrig i kopplet och han är dessutom utbildad att rädda en sjuårig pojkes liv. Ändå vill inte skolan ha honom där.

Sju-årige Anthony är CP-skadad, och kräver därför mer hjälp än andra barn i hans ålder. Lyckligtvis har han alltid hunden Stevie vid sin sida. Stevie går ut tillsammans med honom, ger honom tröst och varnar de vuxna om något är fel.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-02-26 kl. 17.08.33

Stevie är utbildad för att se när Anthony är på väg att få ett anfall eller har svårt att andas. Han är till och med tränad att hjälpa till att stabilisera Anthonys huvud för att han ska får fria luftvägar när han har andningssvårigheter.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-02-26 kl. 17.09.35

Men under de senaste två åren, har Anthonys skola försökt förbjuda honom att ta med hunden till skolan. Sedan dess har Anthonys mamma Monica Alboniga kämpat för att sonen ska få rätt att vara med sin hund även på skoltid.

– Jag känner mig helt trygg när han är med Stevie, eftersom jag vet att hunden kommer hämta hjälp om det skulle hända något. När Anthony krampar börjar Stevie skälla och letar reda på oss direkt, säger hon till Miami Herald.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-02-26 kl. 17.10.44

Om Stevie skulle följa med till skolan måste en djurskötare finnas där också, och skolan ville inte bekosta detta. Familjen få betala själva i så fall – och det skulle bli alldeles för dyrt för dem.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-02-26 kl. 17.09.20

Men efter en två år lång strid får nu äntligen Anthonys familj rätt. Domaren som avgjorde målet säger att på samma sätt som att en skola ska hjälpa en icke funktionshindrade barn att använda toaletten, eller ska hjälpa barn som har diabetes med sin insulinpump, så ska de också hjälpa Anthony att få vara med sin ledarhund även under skoltid.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: