Hunden kollapsar i dörren – då ser husse lappen på halsbandet och kastar sig på telefonen

Hunden Louie bor i med sin husse och matte i Nya Zeeland. Han har alltid varit en upptäckare, och gillar att bege sig ut på egna äventyr runt familjens gård.

Men han har alltid kommit hem igen efteråt.

Ju äldre han blev desto kortade blev hans små äventyr. Idag är han 12 år gammal och håller sig helst runt huset. Men nyligen hände något som fick ägarna att bli riktigt oroliga. Louie försvann.

 

Marolyn Diver är dotter till Louies ägare och hon var på besök dagen då Louie försvann.

”Mamma var lite besviken eftersom hon trodde att Louie hade slutat med sina utflykter. Vi blev oroliga att han skulle glömma bort var han bodde” berättar hon för The Dodo.

Men familjen skulle snart förstå varför Louie var borta – det var nämligen inte någon vanlig utflykt den här gången.

På kvällen såg de äntligen sin älskade hund komma mot huset. Men en stor suck av lättnad mötte de honom utanför, och upptäckte att någon fäst en lapp i halsbandet.

Facebook/Marolyn Diver

Först blev de oroliga. Hade Louie ställt till med problem? Var det ett meddelande från en arg hundägare, eller någon annan som Louie hade stört på något sätt?

Hunden kollapsade på marken och var uppenbart trött och slutkörd. Han måste ha haft en lång dag. Familjen var rädda att någon hade skadat honom.

Men när de läste lappen förstod de vad som hade hänt.

Så här stod det:

Louie är dagens hjälte. Han ledde mig till Maddy som hade fastnat under hög med grenar. Tack, Rob.

Facebook/Marolyn Diver

Rob är en bonde som bor i närheten och familjen känner både honom och hans hund Maddy. Louie och Maddy är goda vänner och brukar leka tillsammans.

De ringde genast upp Rob för att höra mer av vad som hade hänt.

Det visade sig att Maddy hade försvunnit från Robs hus tidigare under dagen, och han kunde inte hitta henne. Han var tvungen att åka på några ärenden inne i staden och hoppades att Maddy skulle komma tillbaka av sig själv under tiden. Men när han kom hem stod Louie där och verkade vilja att Rob skulle följa honom in i skogen.

Han följde med och Louie ledde honom direkt fram till en hög med stora grenar – och där under låg Maddy fastklämd.

Rod och Louie hjälptes sedan åt att dra bort alla grenar och gräva undan jorden. Det var därför Louie hade varit så trött.

Så fort Maddy var fri kastade sig båda hundarna ner i en damm i närheten för att svalka sig och dricka vatten.

Rob gav Louie massor av hundgodis och fäste lappen på hans halsband för att förklara för husse och matte vart han hade varit.

Louies ägare och dottern Marolyn var stolta över sin hunds fina hjältedåd. Men de var också oroliga. Louie var helt slut och de var rädda att hans 12-åriga kropp hade tagit för mycket stryk av all ansträngning.

Dagen efter var han fortfarande dålig. Han hade svårt att gå och såg väldigt sliten ut.

Men det skulle visa sig finnas en tjej som kunde pigga upp honom. Rob och Maddy kom förbi för att tacka Louie ytterligare en gång, och så fort han fick syn på sin kamrat blev han mycket gladare och piggare igen.

Nu mår han bra igen.

Vilken hjältehistoria! Hundar är så kloka, och vissa saker är de faktiskt bättre på än vi människor. Louie visste att Maddy var illa ute, och utan honom hade Maddy kanske dött där i skogen. 

Dela gärna den här fina historien vidare för att hylla Louie!