Hunden ligger blickstilla i tunnan – då tittar djurvännerna närmare och ser skållheta tjäran

Djur är ju bara kärlek. De är så älskvärda skapelser, och ofta kommer också rapporter om djur som far illa och blivit allvarligt skadade. Då blir jag alltid lika arg och ledsen. Men det är vid tillfällen som dessa – när djuret verkligen inte kan göra någonting åt saken och bara ligger där, försvars- och hjälplös – som mitt hjärta går i tusen bitar.  

Den här lilla hunden fick förbipasserande syn på när de passerade en stor tunna. Hon hade krupit in i den om natten för att hålla uppe kroppsvärmen. Människorna tänkte inte mer på det – förrän de tog en närmare titt. 

Då insåg de det fasansfulla: Hunden var täckt i tjära och kunde inte röra sig därinne. 

Därför hade stackarens kroppstemperatur i stället blivit jättehet – när tjäran smälte i hennes päls. Det gjorde att hennes hud brändes på metallen i tunnan. 

När några djurhjältar fick höra detta agerade de direkt. De tog upp tunnan – och bar den till en plats där fler kunde ansluta för att hjälpa till och rädda den stackars lilla hunden. 

Det visade sig att hunden hade varit fast i tunnan i flera dagar – utan mat eller vatten. Djurvännerna insåg direkt att de var tvungna att handla fort. 

För att hjälpa hunden ut ur tunnan tog de hjälp av vegetabilisk olja. Med hjälp av den kunde de tvätta bort tjäran från hundens päls. Det tog över tre timmar innan all tjära var borta och den lilla hunden äntligen kunde stå på benen igen. Till slut kunde hon återhämta sig och bli normal igen. 

Dela gärna för att hylla djurhjältarnas snabba och viktiga insats! Vi behöver fler som dem i världen. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.