Hunden Milo tog fast brottslingarna – nu hyllas han som polisens bäste vän

Att hunden är människans bäste vän har vi fått bevisat för oss många gånger, men många gånger är de även både slugare och snabbare än människan. Nu hyllar polisen i Värmland hunden Milo, då han fick fast brottslingar i de värmländska skogarna här om dagen.

Just nu hjälper schäferhunden Milo polisen i Värmland att lösa brott på löpande band. I ett inlägg på Facebook hyllas han av polisen som berättar att de tack vare Milo kunde ta fast tre klottrare som förstörde i skogen i Karlstad.

 

Tog spår vid bilen och lät dem inte fly

Polisen i Karlstad var egentligen ute och letade efter inbrottstjuvar, när Milo spårade upp en övergiven bil, som sedan ledde polisen till tre klottrare som spraymålade i skogen. Milo jagade dem genast vilken gjorde att polisen kunde få fast förövarna.

Foto: Pontus Lundahl/TT

 

Milo – polisens bästa vän

Men det är långt ifrån det enda Milo gjort för polisen och samhället.
”Tilläggas bör att Milo för några veckor sedan hittade hasch – portionsförpackat för försäljning och gömt ute i skogen – när de egentligen var ute och letade efter en försvunnen kvinna. Bara så där! Hunden – polisens bästa vän!”, skriver Polisen i Värmland på sin Facebooksida.

 

MILO OCH DEN ÖVERGIVNA BILENEn av Värmlandspolisens hundförare och hans schäferhanne Milo trålade häromnatten efter…

Posted by Polisen i Värmland on Wednesday, 18 October 2017

 

Hundar är verkligen fantastiska, dela om du håller med.