Hunden sover sött när väckarklockan plötsligt ringer. När jag ser vad han gör då kan jag inte sluta skratta.

Det är aldrig särskilt trevligt att kliva upp ur en varm säng på morgonen. Särskilt inte när det finns en tid att passa, så att man inte har något annat val än att ställa väckarklockan. Och det spelar faktiskt ingen roll om det är jobbet, en tidig flygresa eller ett efterlängtat besök man kliver upp till – att vakna av det där fruktansvärda ljudet från väckarklockan är aldrig härligt. Så här känner de flesta människor jag känner. Djur däremot, även om de ligger och slumrar mycket under dagarna brukar de vara oförtjänt pigga på morgonen. Jag vet inte hur många gånger jag har vaknat av att en hund slickar mig i ansiktet eller av att en katt lever rövare i sovrummet. Det här däremot, det här är en hund som inte är ett dugg morgonpigg. Oerhört charmerande!

Denna ungerska vizsla heter Oscar och verkar vara lika morgontrött som jag. Här ligger han och sussar sött i sängen, mysigt nerbäddad, när alarmet börjar pipa. Oscar gör precis som vi människor brukar göra: öppnar trött ögonlocket och hoppas att ljudet ska försvinna. Sedan börjar han gny. Men alarmet slutar inte för det, utan det fortsätter pipa ihärdigt. Då sätter Oscar i gång med att gnälla ikapp med alarmet.

Det är annandag påsk och någon vänlig själ bestämmer sig för att stänga av alarmet. Då gäspar Oscar stort innan han lägger sig till ro i sängen igen. Där blir ögonlocket tyngre och tyngre.

Jag får känslan av att Osar reagerar precis som en morgontrött människa. Eller, han reagerar i alla fall precis som jag – förutom att jag inte har någon som stänger av alarmet åt mig. I alla fall så är han oerhört charmig. Så charmig att han faktiskt har ett eget Youtube-konto.

Se hela klippet här. Dela det gärna vidare till dina morgontrötta vänner 🙂

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna