Hunden Taz räddar sin matte från ravinen efter två dygn.

Den här historien gick rakt in i mitt hjärta. Det är en sann berättelse om en kvinna som skadade sig mycket allvarligt när hon föll ner i en bergsklyfta i Utah, USA. Som tur var hade hon sin bästa vän med sig, hunden Taz.

Danelle Ballengee var ute och sprang i ett bergsområde i delstaten Utah i USA tillsammans med sin 3-åriga hund Taz. Det var ganska kallt ute och en perfekt dag att vara ute och träna.

Bildkälla

01

Området där hon sprang är mycket vackert med djupa dalgångar och bergsklyftor. Floder har format landskapet och bergsklyftorna kan ibland vara flera hundra meter djupa. Men det kan också vara ett farligt område.

Plötsligt snubblade Danelle, och föll cirka 20 meter ner i en klyfta. Hon landade på fötterna och föll ihop till en hög. Danelle var tuff, och till en början tänkte hon att det inte var så farligt. Hon tryckte sina händer mot benen och pustade ut. Hon hade inte blivit förlamad i alla fall. Hon såg sig omkring och tänkte att det skulle ta lång tid att klättra upp härifrån. Sen insåg hon att hon inte kunde stå upp.

Danielle hade brutit bäckenet i fallet och kunde inte använda sina ben.

Bildkälla

02

Taz var kvar uppe vid vägen och Danelle var ensam. Och livrädd. Hon hade enorma smärtor och bergen bildade en mur runt henne.

Hon visste att hon var tvungen att ta sig ur den där bergsklyftan snabbt, eftersom det var vinter och kallt ute. Men hon kunde varken stå eller gå, så hon började dra sig framåt.

Varje liten rörelse gjorde ont. Det vänstra benet var helt orörligt, men hon kunde använda sitt högra knä för att skjuta sig lite framåt. Men efter fem timmar hade hon bara förflyttat sig ett hundratal meter. Danielle insåg att hon aldrig skulle kunna ta sig därifrån utan hjälp. Men civilisationen var långt bort, och ingen kunde höra henne skrika.

Bildkälla

03

Hon la sig på rygg och drack upp det sista vattnet i sin flaska. Hon la sina händer mellan låren för att värma dem. Till höger om henne fanns en vattenpöl, och hon kunde precis sträcka ut handen och doppa flaskan i den. Hon struntade i om det fanns bakterier i vattnet.

Taz hittade så småningom ner till Danelle, och hon var lättad över att få sällskap. Hunden la sig bredvid henne och kunde ge henne lite värme.

Det blev mörkt och ännu kallare. Danelle lyfte sitt huvud upp och ner för att försöka bli varm. När hon inte orkade röra sig mer låg hon bara stilla och tittade på stjärnorna. Hon hade aldrig sett så många stjärnor förut.

När hon vaknade nästa dag såg hon att Taz låg bredvid henne och lekte med en pinne. Hon började skrika på hjälp igen, och hoppades att någon förbipasserade skulle höra henne. När hon tittade upp en stund senare var Taz borta.

Efter en timme var han tillbaka igen. Danelle förstod att Taz mycket väl kunde vara hennes enda räddning. Så hon vände sig mot honom och försökte tala till honom så att han skulle förstå: ”Taz, jag är skadad och behöver hjälp. Kan du hämta hjälp?”

Bildkälla

041

Hunden försvann från platsen och Danelle var ensam igen. Hon hade ingen aning om Taz skulle komma tillbaka den här gången. Hon sa till sig själv att hon var dum. Taz var en hund, bara en hund. Han förstod inte.

Det blev mörkt igen och Taz kom tillbaka, ensam. Han var inte någon magisk hund som kunde hämta hjälp. Men Danelle var glad att få sällskap och lite värme av honom.

Det hade nu gått två dagar och två nätter sen Danelle gav sig ut för att springa. Hon hade inte sett Taz på länge, och trodde att han hade övergivit henne.

Vid det här laget hade hennes vänner börjat bli oroliga hemma och anmält henne som försvunnen. Några människor hade börjat leta efter henne och hittat hennes bil, men Danelle befann sig långt från bilen. Bego Gerhart var en av de som sökte efter henne. Han hittade Taz.

Han visste att man ska lyssna till hundar, för de vet saker. Taz vägrade bli infångad och Bego bestämde sig för att följa efter hunden istället och se vart han ledde honom.

Bildkälla

04

En stund senare såg han henne där nere på klippan. Taz hade återvänt till Danelle så fort han såg att de andra människorna hade sett honom, och på så sätt visat dem var de kunde hitta henne.

Bildkälla

05

”Du har en himla fin hund” sa Bego när han tillslut kom fram till Danielle.

Bilderna oven är en rekonstruktion av händelsen, här nedan är två bilder tagna under den riktiga räddningen. Längst ner på sidan kan du även se en intervju med Danielle.

Bildkälla

06

Bildkälla

07

Källa

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna