Hunden väntar troget vid sin väns sida under operationen. Men när jag ser vem kompisen är blir jag alldeles varm.

Så säger de att hundar och katter inte passar ihop? Det har inte valpen Raina hört. Hon är nämligen bästis med en gepard. Här är ännu ett bevis på hur fantastiska djur kan vara.

Geparden Ruuxa var tvungen att genomgå en operation för att reparera ett problem som gjorde att hans främre ben växte onormalt mycket. Valpen följde med till djursjukhuset och övervakade hela operationen. Efter operation fick den oroliga valpen Raina träffa sin gepard-bästis Ruuxa och satt vid hans sida tills han vaknade upp från sin nedsövning.

– Raina verkade mycket bekymrad när hon såg att Ruuxa sov och hon inte kunde väcka honom, säger Susie Ekard, som jobbar på San Diegos djurpark.

sjukhus1

– Hon slickade honom och kramade honom, och när han väl vaknade var hon mycket mån om att se till att geparden mådde bra. De här fantastiska bästisarna har hängt ihop ända sedan de parades ihop vid 4-5 veckors ålder. Som tur är så gick operationen jättebra och geparden ska snart vara fullt återställd och kunna leka med sin bästis igen.

sjukhus2

Här nedan kan du se de två tillsammans.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.