Hunden vägrar röra på sig när eldsvådorna brakar loss – då ser ägaren vad den skyddar

När elden löpte amok i Sonoma County och närmade sig Roland Hendels hem var paniken snabbt ett faktum. Allt skulle slukas av elden, inklusive djuren på gården om de inte räddades. När Roland förtvivlat ropade på sin hund Odin fick han ingen reaktion, han trodde att han förlorat sin fyrbenta vän i lågorna, men han hade fel.

Roland Hendels uppfostrade sin hund på farmen i Sonoma County där han bor. På gården bodde bland annat massor av getter, vilka Odin såg som sitt kall att beskydda.

För bara några dagar sedan drabbades området i Sonoma County ut för en fruktansvärd eldsvåda som spred sig likt en löpeld på stora ytor. Roland och hans grannar Scott, Stephen och Ariel, blev tvungna att fly i panik för att inte gå en fruktansvärd död till mötes. Men innan de gav sig av ropade Roland på sin hund Odin, men han kom aldrig.

Foto: Roland Tembo Hendel

Trodde att djuren dött i branden

När branden lagt sig och de boende kunde återvända till sina hem för att se om någonting var i behåll så åkte Roland och hans grannar genast dit.
”Senare den morgonen, när elden lagt sig, så grät jag för att jag kände å mig att Odin hade dött, tillsammans med våra älskade getter som vi fostrat sedan de fick nappflaska”, skriver Roland på sin Facebook.

Ett mirakel hade skett

Men till Roland och alla andras stora förvåning så hade de inte förlorat allt i den fruktansvärda branden. När de kom tillbaka till gården fick de se hunden Odin, som stannat kvar frivilligt för att göra sin uppgift – att beskydda getterna.

”Åh gud välsigne mig. Alla är tillbaka. Alla. Trygga och helskinnade. Till och med lilla Tinkerbell. Odin såg alltid till att han inte halkade efter. De måste ha gått för att hitta oss”, skriver Odin på Facebook.

 

Här kan du se hur omfattande eldsvådorna var. Att hunden Odin och getterna överlevde är sannerligen ett mirakel.

 

Tänk vilka beskyddare hundar är, för att inte tala om hur empatiska och lojala de är. Dela gärna om du också tycker att hundar är fantastiska.