Hunden var instängd i 2 månader och lämnades för att dö. Ett halvår senare händer det otroliga.

Det här är historien om Butcher. Hunden som tillsammans med en tik stängdes in i en lägenhet söder om Stockholm under två månaders tid. Och hade det inte varit för hyresvärden som skulle kontrollera en vattenläcka, hade förmodligen ingen av dem överlevt.

Det är hundskyddsföreningen, Hundstallet, som skriver om den här (till en början) hemska historien. Hur två hundar stängdes in i en lägenhet söder om Stockholm under två månaders tid och som bara fick lite mat genom brevinkastet.

– Det är nu två år sedan som Butcher kom in till oss efter att han hade blivit omhändertagen av polisen. Det hade varit en vattenläcka i en lägenhet som hyresvärden hade sett. När de hade gått in hade de hittat två hundar, som de då tog in till oss på Hundstallet. Hos oss fick de veterinärvård och vi började rehabilitera dem, säger Ellinor, medieansvarig på Hundstallet, till Newsner.

Så här såg det ut i lägenheten där hundarna var instängda.
Ni ser också hur mager Butcher var när polisen hittade honom.
Bildkälla: Hundstallet

InstangdHund

Butcher (eller Sony som han hette under tiden på Hundstallet) var mager och sjuk efter den extrema vanvården som han hade utsatts för, men överlevde mirakulöst.

Länsstyrelsen fattade dock beslutet att tiken tyvärr fick lov att avlivas på grund av de svåra hudbesvären hon hade.

Lilla Butcher ute i gräset.
Bildkälla: Hundstallet

Sony

Butcher började rehabiliteras direkt hos Hundstallet. Ellinor berättar mer:
– Butcher var avstängd och hade svårt för att ta kontakt med människor. Han var i sin egen värld. Han var väldigt smal och fick små portioner med mat för att återhämta sig. Med tiden blev han bra i hullet, men det vi fick göra var att försöka lära känna honom för att han skulle öppna upp sig.

Utvecklades han under tiden han var hos er? 
– Absolut, det gjorde han. När vi gick promenader till en början med honom, drog han bara och var helt avstängd. Med men tiden blev det bättre även om han fortsatt var påverkad efter det hemska som han hade varit med om.

Hela sex månader var Butcher på Hundstallet utan att någon hört av sig. Men personalen vägrade ge upp hoppet och hörde av sig till Metro som skrev en artikel om honom.

Och ja, är det någon gång man ska tro på mirakel så är det efter detta. Familjen, som varit Butchers ägare två år tidigare innan han stals utanför en mataffär, hörde av sig till hundskyddsföreningen. Familjen kom till hundstallet och kärleken mellan familjen och hunden gick inte att gå miste om.

– Det gräts och både hunden och ägarna var helt överlyckliga, säger Ellinor.

Hundskyddsföreningen ”Hundstallet” är en ideell organisation som tar emot omkring 400 hundar per år. Många hundars liv har räddats tack vare deras fantastiska arbete.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna