Hunden var instängd i ladan i 6 år – titta nu på otroliga förvandlingen när pälsen rakas av

Det gör alltid ont att se när djur far illa. Som exempelvis den här hunden, Lazarus, som tvingades bo i en lada i sex år.

Under sex år var han instängd och tvingades leva som boskap, utan någon möjlighet att få springa runt som en hund borde.

En dag räddades han, men hans päls hade aldrig trimmats eller tagits hand om. Men när den väl rakades av fanns där under en alldeles underbar liten hund. 

Det var när en kvinna slog larm om Lazarus som det visade sig hur han behandlats. Hunden hade varit inspärrad i en lada i sex år – och ägaren konstaterades inte ha misshandlat hunden, utan vara obotligt sjuk.

Hunden togs från den smutsiga ladan och hämtades av en kvinna vid namn Jessica Kincheole. Hon jobbade med att trimma hundars päls och direkt tog hon sig an Lazarus, vars päls aldrig trimmats eller blivit badad. 

Bildkälla: Facebook/Amanda Brooke

Men det skulle visa sig vara en svår uppgift. Efter de många åren i ladan hade Lazarus päls blivit väldigt stor och tung, och nu vägde den över 15kg.

En stor extra tyngd för vilken hund som helst.

Bildkälla: Facebook/Amanda Brooke

Jessica tog fram sin trimmer, men till en början var hon osäker på hur hon skulle gå till väga. Hon började med pälsen i nacken, och direkt gick det bättre.

”Jan lugnade ner sig och verkade förstå att det här fick honom att må bättre, säger Jessica till The Dodo.

Bildkälla: Facebook/Amanda Brooke

Efter ett minst sagt hårt arbete av Jessica började Lazarus riktiga jag uppenbara sig under den tunga pälsen. Och plötsligt hade en ny värld presenterat sig för honom. 

Innan pälsen försvunnit från hans kropp kunde han knappt gå. Nu kunde han inte bara det, utan även springa.

Bildkälla: Facebook/Amanda Brooke

En annan utmaning Lazarus nu ställdes inför var att vänja sig vid mänsklig kontakt. Någonting som var nytt för honom – men ingenting omöjligt.

”Han var okej med att bli klappad men verkade inte vara så van vid det. Han blev förtjust i oss ganska snabbt, speciellt efter att vi gett honom godis.” säger Jessica.

Efter att Lazarus blivit av med all päls och fått mat, kärlek och springa av sig tog organisationen Big Fluffy Dog Rescue hand om honom.  Nu försöker de hitta ett nytt hem åt den lilla hunden. För tillfället bor han i ett fosterhem, där han sakta men säkert får lära sig hur ett riktigt hundliv ska se ut. 

Bildkälla: Facebook/Amanda Brooke

Även fast Lazarus nu blivit av med all smutsig och tung päls kommer det ta en stund innan han lärt sig allt om sitt nya, och riktiga, hundliv. Men han har redan gjort stora framsteg, bland annat hur gott kött smakar, hur det är att springa utan 15kg päls och att bilfärder kan vara riktigt spännande. 

Förhoppningsvis kommer han snart att ha hittat sitt nya hem, där han kommer överösas av kärlek och värme. Det är det minsta en fin hund som Lazarus förtjänar.

Vilken fantastisk liten hund Lazarus är, jag önskar honom all lycka i livet och att han hittar ett riktigt kärleksfullt hem!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.