Huset brinner till grunden – 24 timmar senare vänder allt för familjen

Tänk dig att det brinner i skogen runt om i ditt hus och att elden bara kommer närmare och närmare.

Du vet inte om brandkåren kommer lyckas släcka elden och plötsligt står det klart att du måste fly med din familj.

Det var exakt det som hände familjen Holmes. Den här historien har som tur är ett väldigt lyckligt slut – och ett budskap som är viktigt att lyfta fram.

Du kommer förstå när du läst om vad som hänt.

Det fick i alla fall mig att tänka till ordentligt.

En stor eld bröt ut i skogarna i Tennesse i USA där Rob Holmes bodde med sin familj.

Familjen hade varit fångar i sitt hem i flera dagar och kunde bara se hur elden kom närmare och närmare.

Men plötsligt var elden över dem och de förstod att de var tvungna att fly sitt hem som de hade bott i under flera år, skriver The Dodo.

– Det var som att helvetet bröt lös. Träden runt omkring oss gick sönder och elledningarna hängde över vår uppfart, berättar Rob Holmes, pappan i familjen.

Som tur var lyckades hela familjen fly och de fick med sig sina fyra hundar och en katt. De åkte raka vägen till en grannes hus och därefter tog de sig vidare till ett hotell och var slutligen i säkerhet.

Bildkälla: Facebook

Men dottern i familjen gick inte att trösta och hon grät hela natten. De hade nämligen blivit tvungna att lämna ett djur bakom sig: familjens gris Charles.

Men 24 timmar senare vände allt.

Först fick Rob telefonsamtalet ingen vill ha: hela huset hade brunnit ner.

Men mitt i all bedrövelse sa grannen en till sak: grisen Charles var vid liv!

Familjen skyndade allt de kunde till sitt nedbrunna hus och såg Charles ligga i askan.

– Jag kunde knappt tro mina ögon när jag kom fram. Charles hade lyckats gräva ner sig i gyttjan och askan och på något sätt och överlevt, säger Rob Holmes.

Bildkälla: Facebook

Grisen Charles ville först inte äta och han var väldigt uttorkad. Han hade även bränt sig benen.  Familjen samlade sig runt honom för att få honom att känna sig säker. Han fick även vatten så att han skulle återfå sin styrka.

Bildkälla: Facebook

Sedan tog de med honom till en veterinär så att han skull få all den vård han behövde. Familjen Holmes vet inte hur länge han måste vara kvar på djursjukhuset men Charles blir bättre för varje dag.

– Vi förlorade allting som var materialistiskt, men vi har kvar det viktigaste av allt: våra liv, säger Rob Holmes om händelsen. 

Bildkälla: Facebook

DELA GÄRNA DEN HÄR FINA HISTORIEN MED DINA VÄNNER SÅ ATT FLER FÖRSTÅR ATT DET INTE ÄR DET VI ÄGER SOM ÄR VIKTIGT – UTAN HUR VI OCH VÅRA NÄRA OCH KÄRA MÅR!