I en veckas tid vakade hunden över sin bästa vän som satt fast i skogen.

En riktig mardröm för många av oss som har djur är att våra älskade hundar eller katter plötsligt ska springa bort och försvinna. Just det hände nyligen i Seattle i USA när två hundar försvann. Men tack vare en hjälteinsats skulle historien sluta väl.

När hundarna Phoebe och Tillie plötsligt försvann postade djurskyddsföreningen Vashion Island Pet Protectors i Seattle, USA, en desperat efterlysning på Facebook där de bad om allmänhetens hjälp för att hitta de försvunna hundarna som varit borta i fem dagar.

FOTO: Vashon Island Pet Protectors (Facebook)

Två dagar senare hörde en privatperson av sig till föreningen och meddelade att en rödaktig hund som matchade Tillies beskrivning hade dykt upp för deras hus för att sedan snabbt springa därifrån igen och in i skogen.

Personer från föreningen tillsammans med frivilliga gav sig omedelbart av till platsen för att ta reda om det var Tillie som hade setts. När de kom fram till skogen började de att ropa efter hunden och ganska snart fick de höra ett svagt hundskall tillbaka.

När de kom fram till platsen där Tillie befann sig fick de se något anmärkningsvärt.

FOTO: Vashon Island Pet Protectors (Facebook)

Tillie satt nämligen och vakade på kanten till en gammal cistern. Och där nere i cisternen satt den andra hunden, Phoebe, oförmögen att ta sig upp. I nästan en vecka hade Tillie vakat vid Phoebes sida, med undantag för de få stunder då hon sprungit och letat efter hjälp.

FOTO: Vashon Island Pet Protectors (Facebook)

Efter att de räddats från platsen återförenades de båda hundarna med sina ägare och ska nu må bra igen.

Och på sociala medier hyllas nu Tillie för sin hjältemodiga insats där hon vakade över sin väns sida och till sist lyckades hämta hjälp så att Phoebe kunde räddas.

Jag håller verkligen med. Tillie är sannerligen en hjälte och jag hoppas att både hon och Phoebe slipper vara med om något liknande i framtiden.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna