ICA-butikens strålande lösning för att skydda hundarna i sommarvärmen

När sommaren är på väg och värmen stiger är det viktigt att vi tar hand om våra hundar.

Det tyckte även ICA-handlaren Sverker Josefsson – som fick den briljanta idén att hundägare ska ha en alldeles egen parkering.

När värmen stiger och solen nästintill alltid står på himlen är det viktigare än någonsin att ha översikt över sina hundar i bilen. Varje år lämnas fyrbenta vänner i överhettade bilar – och konsekvenserna kan vara livsfarliga, oavsett om hunden lämnas i några minuter eller längre.

Det här var någonting som ICA-handlaren Sverker Josefsson i Tidaholm fick en idé om för några år sedan. En kund noterade att vissa parkeringsplatser alltid låg i skuggan. Hen tyckte att det vore perfekt att reservera dessa platser för hundar.

– Jag sa direkt att ”det var ingen dum idé”, det får vi titta på. Sedan tog det ett litet tag innan de var på plats, säger Sverker till Aftonbladet.

Nu har idén blivit verklighet. På parkeringen finns nu en speciell plats med en stor markering med texten ”HUND” stort skriver över parkeringsplatsen. På Facebook har butiken få ta emot många positiva kommentarer. ”Det här va det bästa jag sett! Vilket bra initiativ. Stor tumme upp”, skriver en användare.

Nu hoppas Sverker att flera butiker ska ta efter initiativet för att fler hundar ska kunna få följa med till affären.

– Jag tycker det är riktigt käckt. Man har ju läst alldeles för mycket om folk som glömmer sina hundar i bilen, bättre att utnyttja parkeringen på rätt sätt, säger han till Aftonbladet.

Vilket fantastiskt initiativ från Sverker och ICA-butiken. Dela gärna vidare om du också tycker alla hundar ska ha rätt till en parkeringsplats i skuggan.