Katten försvinner efter storbranden – veckor senare hörs ett jamande ljud från vildmarken

Vid stora bränder är det inte bara vi människor som är i fara. Det gäller också djur, som ibland glöms bort och måste ta sig ut ur lågorna på egen hand.

När den här familjens tvingades att lämna sitt hus på grund av en stor brand i närheten försvann deras katt – och de trodde aldrig mer att de skulle få se henne igen.

Då skulle ett tips, som kom flera kilometer därifrån, två veckor senare bli vändpunkten.

I och med en stor skogsbrand nära familjen Kowals hus i British Columbia, Kanada, tvingades mamma Shannon att lämna sitt hus med sina döttrar.

Hennes bror hjälpte till att snabbt packa ihop några saker – men dessutom behövde han hjälpa familjen att ta hand om deras sju hundar och två katter.

Bildkälla: Facebook/Shannon Kowal

Katterna skulle tillfälligt bo hos en släkting – men redan dagen efter bestämde sig den ena katten, Ivy, för att inte stanna kvar. Hon hade rymt och ingen såg till henne någonstans. Mest ledsen var Shannons 6-åriga dotter Kinsey, som hade skapat ett speciellt band med den vita lilla katten.

Kinsey var bedrövad när Ivy hade försvunnit, så Shannon la ut en efterlysning på Facebook i hopp om att någon kunde hjälpa till att hitta henne. 

”De är bästa vänner. Hon är en så snäll katt som tolererar allting och följer mina döttrar runt som en hundvalp, berättar Shannon för Love Meow.

Bildkälla: Facebook/Shannon Kowal

Flera dagar gick utan resultat – och familjen började sakta men säkert inse att de nog aldrig skulle få se sin katt igen.

Men två veckor senare skulle de få ett tips. En person hörde av sig till Shannon via Facebook och berättade att de sett en vit kat på en öde väg, flera kilometer bort från platsen Ivy försvunnit.

Hennes bror tog med sig systrarna till platsen – och Kinsey började direkt ropa på hennes bästa vän.

Bildkälla: Facebook/Shannon Kowal

Det gick inte lång tid innan Kinsey fick syn på någonting vitt som rörde sig i skogen.

Sekunder senare hoppade en vit katt ut på vägen och sprang fram till henne – och Ivy hade äntligen återförenats med sin kära familj.

Bildkälla: Facebook/Shannon Kowal

Ivys päls var något sotig efter hon rört sig i skogen – men förutom det verkade hon må hur bra som helst. När familjen återigen kom hem fick den lilla katten ett stort mål mat och slickade sig ren från all smuts hon fått i pälsen. Dessutom fick lilla Kinsey massvis med kärlek och pussar från sin fyrbenta vän.

”Livet är tillbaka till det normala igen. Kinsey och Ivy leker på studsmattan och bygger kattfort, berättar mamma Shannon för Love Meow.

Bildkälla: Facebook/Shannon Kowal

Vilken otrolig glädje att Ivy fick återförenas med sin familj igen.

I klippet nedan kan du själv se det fina ögonblicket när hon återförenas med döttrarna, och speciellt lilla Kinsey, som äntligen fick hålla i sin älskade katt igen.

Vilken fin återförening mellan Kinsey och Ivy. Tyckte du också det här var ett fint ögonblick får du gärna dela artikeln vidare till dina vänner.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.