Katten hittade en bebis dumpad i källaren och värmde den tills räddningen anlände.

Den här historien utspelade sig en kall vinterdag för drygt ett år sedan, men den är fortfarande så pass fin att den förtjänas att uppmärksammas igen. För mig visar det här verkligen vilken intelligens våra djur besitter och vilken förmåga de har att uppfatta när någonting inte står rätt till. Huvudpersonen i den här berättelsen är en katt vid namn Masha, som lever i den ryska staden Obninsk och det hon gjorde för en övergiven liten bebis förtjänar verkligen att hyllas om och om igen.

Masha är hemlös men får mat och tas om hand av några boende i ett hyreshus i staden Obninsk, belägen sydväst om Rysslands huvudstad Moskva. En dag hörde en av de boende ett jamande från källaren och trodde att Masha var skadad. Så hon skyndade dit.

Källa: Youtube

Men det hon såg var otroligt. En 12 veckor gammal pojke låg övergiven i en kartong bredvid sopnedkastet. Bredvid låg Masha. Barnet beräknas ha legat där i flera timmar, men var varm eftersom Masha hade legat bredvid. Om inte Masha hade upptäckt honom hade han mycket väl kunnat dö därnere.

Källa: Youtube

Barnet fördes till sjukhuset och uppges vara friskt och må bra. Masha ville dock inte lämna sin nyfunna vän utan ville med in i ambulansen. Vittnen har berättat att katten väntade på gatan i timmar för att se om ambulansen skulle återvända.

”Hon (Masha) är mycket lugn och vänlig, så när jag hörde hennes mjauande trodde jag kanske att hon skadat sig. Men av allt att döma hade hennes modersinstinkter tagit över och hon ville skydda barnet”, berättar Irna Lavora, en boende i området, enligt Mashable.

Källa: Youtube

Nu hyllas Masha och får mer mat och uppmärksamhet än någonsin. Vilken otrolig historia!

Det här är inte första gången vi berättar om en katt som räddar ett barn. Här kan du läsa ytterligare en fantastisk historia om en katt som räddade en pojke från en hundattack.

Newsner Djur står på djurens sida, gilla gärna om du också gör det!