Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Killarna är ute på fisketur när de ser något sticka upp över ytan. Ögonblicket då de räddar liv är bara så fint.

De har stött på valar, delfiner, sköldpaddor, hajar och fiskar – men när fyra vänner var ute på fisketur förra helgen fick de gnugga ögonen både en och två gånger åt den ovanliga synen som korsade deras väg. Mitt ute i vattnet i Long Island Sound, ungefär en mil från stranden, simmade nämligen ett fullvuxet rådjur omkring och kämpade för sitt liv. Killarna insåg snabbt att de var tvungna att agera – och snart inleddes en intensiv livräddarinsats.

Rådjuret guppade omkring bland de små vågorna och kämpade för att hålla sig över vattenytan.

radjur1
Bildkälla: Fox

Hur rådjuret hade kommit så långt ut i vattnet var oklart. Killarna insåg direkt att läget var akut.
”Vi åkte närmare och såg att han kämpade, skakade och var ganska kall. Vi visste att det var kallt, vattnet var bara 14-15 grader”, säger en av killarna i en intervju med Fox.

radjur2
Bildkälla: Fox

De bestämde sig för att slänga ut en livlina och försöka köra in rådjuret till land. Eftersom de ville ta det så försiktigt som möjligt så höll de en hastighet på ungefär 3 km/h med båten. Färden in till land tog närmare en timme.

radjur3ny
Bildkälla: Fox

På väg till land uppstod dock ett annat problem. Rådjuret var för kallt för att röra sig.

radjur4ny
Bildkälla: Fox

Men återigen hade killarna en bra lösning. De virade en tjock jacka och några handdukar runt rådjuret för att hålla honom varm – och snart var de framme så de kunde dra upp rådjuret på stranden.

radjur5
Bildkälla: Fox

Väl där fick en av killarna använda sin egen kroppsvärme för att försöka värma rådjuret ytterligare – och att rådjuret var tacksam över hjälpen var det inget snack om.
”Den var helt lugn med detta”, säger en av killarna till Fox.

radjur6
Bildkälla: Fox

Efter ett tag mådde rådjuret äntligen så pass bra att han kunde resa sig upp och knalla iväg. Allt tack vare killarnas hjälteinsats.

radjur7
Bildkälla: Fox

Snacka om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle! Vilken tur att killarna kom förbi, annars hade det kunnat sluta riktigt illa.

radjur8
Bildkälla: Fox

Här kan du se ett videoklipp om hela räddningsaktionen:

Så fint gjort av killarna! Dela gärna vidare för att hylla deras insats.

 

Läs mer om...