Knivhuggna hundmamman höll sig vid liv för valparnas skull. Nu hyllas tiken för sitt mod.

Hon blev knivhuggen och övergiven, döende, på gatan. Men överraskningen som den här tiken bar på hade ingen väntat sig, och nu behöver hon din hjälp!

Ingen utom hunden Cinnamon vet riktigt vad som har hänt henne under den gångna sommaren.

Men Dublin Society for Prevention of Cruelty to Animals (DSPCA) hittade den övergivna Greyhound-tiken utslagen på gatan i Dublin. Hon hade flera djupa skärsår på sin kropp och man tror att det rör sig om knivhugg.

cinnamon

Djurorganisationen som hittade Cinnamon tror att personen som utförde dådet högg henne och sedan lämnade henne för att dö på gatan.

cinnamon2

Men trots de svåra skadorna dog inte Cinnamon. Mot alla odds överlevde tiken och bara dagar efter att hon räddats av DSPCA kom nästa överraskning, hon fick 12 (!) valpar.

Skärmavbild 2015-09-22 kl. 10.54.35

Sedan augusti har den lilla hundfamiljen fått flytta in hos en fosterfamilj som nu tar hand om Cinnamon och valparna.

Skärmavbild 2015-09-22 kl. 10.58.01

Den tåliga hundmamman vakar nu över sina valpar: Basil, Chilli, Ginger, Jasmine, Lavender, Nutmeg, Paprika, Pepper, Saffron, Sage, Salt och Wasabi.

”Det har varit ett heltidsjobb att se efter dem men de är så fantastiska. Cinnamon har blivit så mycket bättre hälsomässigt” säger fosterpappan Sean Fitzpatrick till The Independent.

Skärmavbild 2015-09-22 kl. 10.52.56

”Det är ett hårt arbete och kräver mycket kärlek – men vad man får tillbaka är otroligt” säger Fitzpatrick som brukar agera tillfälligt hem åt djur som räddats av DSPCA.

DSPCA letar nu efter nya kärleksfulla och trygga hem för valparna. Här kan man läsa mer om hur man kan adoptera hundarna.

Sprid vidare så att de här söta valparna kan få hjälp att hitta ett riktigt hem.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.