Kommunen varnar hundägare: Förgiftade köttbitar hittade i park

Elin Löfstedt var ute på promenad med sin yorkshireterrier Selma när hunden hittade några köttbitar på marken. 

En halvtimme senare fick den lilla hunden krampanfall på grund av att bitarna var preparerade med råttgift.

Nu vill hon varna andra hundägare att vara på sin vakt.

Det finns tyvärr människor som vill våra älskade djur ont. Tidigare har vi skrivit om när något lagt ut köttbullar preparerade med tabletter – och nu har en liknande händelse återupprepat sig.

När Elin Löfstedt var ute på kvällspromenad i Floraparken i Svedala med sin yorkshireterrier Selma fick hunden syn på några baconbitar. Till en början verkade det som hunden bara fått i sig ett extra mål mat – men bara minuter senare skulle den vanliga kvällsrundan ta en allvarlig vändning.

Bildkälla: Facebook/Elin Löfstedt

Selma fick krampanfall så hela kroppen skakade. Elin tog henne till sjukhuset där det konstaterades att baconbitarna mest troligt varit preparerade med råttgift. 

– Men det värsta var skriket av panik som hon gav ifrån sig. Det skar i hjärtat. Sedan blev hon medvetslös och då svepte vi in henne i en filt och körde till djursjukhuset, säger Elin Löfstedt till Aftonbladet.

Hunden fick stanna på sjukhuset över helgen där hon drabbades av flera anfall. Men på söndagen fick hon äntligen åka hem till sin familj igen.

Bildkälla: Facebook/Elin Löfstedt

Elin och hennes sambo har återvänt till parken för att plocka bort så många baconbitar de kunde hitta och Svedala kommun har gått ut med en varning på sin Facebook-sida. 

– Självklart är jag jättearg, men samtidigt tycker jag synd om de människor som gör så här och lägger ut gift. De är kanske arga för att ägaren inte plockat upp hundbajs, men det ska inte djuren få lida för, säger Elin till Aftonbladet.

Selma mår under omständigheterna bra och under söndagen var hon med under familjen adventsmys. Elin konstaterar att hennes kära hund fortfarande verkar ha nervproblem i bakre delen av kroppen och nu vill hon varna andra hundägare att vara på sin vakt. 

– Märker du att din hund inte uppträder normal – sök vård. Även om det kostar pengar så är det bättre att vara på den säkra sidan, det går så fort, säger Elin till Aftonbladet.

Jag förstår inte vilken människa som kan göra så här mot ett djur. Jag hoppas polisen får fast på den som har gjort det.

Dela gärna varningen vidare till dina vänner på Facebook så inga andra hundar blir utsatta för det här ondskefulla påhittet.