Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Lejonet Leo har lämnat sina bröder – 15 år efter att de räddats från ett liv i misär

För 15 år sedan hittades björnen Baloo, lejonet Leo och tigern Shere Khan i en källare. Där hade de hållits fångna och blivit misshandlade av en drogkartell som stoppade djuren fulla med preparat. De var alla nära döden i den där källaren när de hittades, men kunde bli omhändertagna efter drograiden och föras till en säker plats för rehabilitering. 

Trots deras olikheter förde tiden i fångenskap djuren extremt nära varandra. När de installerades på Noahs Ark, en fristad för djur som räddats, var de oskiljaktiga. Precis som en familj gjorde de allting tillsammans och höll alltid ett extra öga på hur de andra i ”familjen” mådde.

Men nu har trion blivit en duo. Lejonet Leo har lämnat jordelivet och nu minns tusentals djurvänner historien om den osannolika familjen som alltid höll ihop.

lejonet1
Facebook

Efter att de räddats från ett liv i fångeskap fick Leo, Baloo och Shere Khan ett nytt hem på Noahs Ark. På bilden ovanför ser vi Leo och Shere Khan en tid efter att de gjort sig hemmstadda.

lejonet2
Facebook

Trion förbluffade djurskötarna! De gjorde allt tillsammans och tiden i källaren verkade ha skapat kärleksband till varandra som var omöjligt att bryta. På Noahs Ark gick de under namnet BLT.

lejonet3
Facebook

De tre bröderna behandlade alltid varandra med respekt och kärlek. När djurskötarna upptäckte att Leo var sjuk och inte skulle överleva, misstänkte de att de andra två i gruppen redan visste. Deras ömhet gentemot Leo de sista veckorna tydde på just det.

lejonet4
Facebook

Nu hedras lejonet Leo av djurvänner över hela världen och familjen BLT som nu har blivit en duo, men i deras hjärtan för alltid kommer att vara en trio.

lejonet5
Facebook

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.