Linda köpte ett tolvpack ägg i affären. Tre veckor senare hände det otroliga.

Norska Linda Akselsen Bjerke var sugen på att skaffa kycklingar, men innan hon hörde av sig till en uppfödare ville hon testa något annat. Hon köpte tolv vanliga ägg i affären för att se om hon kunde få dem att kläckas.

Linda hade ingen kläckningsmaskin, utan använde en gammal inkubator från ett laboratorium, som egentligen används för att odla bakterier och liknande.
Efter tre veckor hände det otroliga – två av äggen kläcktes.

– Det blev ett fantastiskt resultat. Vi är jättenöjda, säger Linda till norska tidningen Verdens Gang.

Hon döpte kycklingarna till Rema och Tusen efter matbutiken där hon hade handlat äggen.

Bildkälla: Facebook

kycklingar

Enligt norska butikskedjan Rema är det mycket ovanligt att äggen i affären är befruktade.

– Det är så stränga rutiner hos våra leverantörer att vi inte kan tycka annat än att detta är ett mirakel, säger Amalie Knudsen, kommunikatör för butikskedjan Rema 1000, till VG.

Men det händer faktiskt att frigående höns har tuppar runt sig i hönserierna, för att skapa ordning och trivsel i hönshuset.

Linda planerar att kläcka fler ägg så att Rema och Tusen kan få några kompisar. Nästa gång blir det dock ruvägg från uppfödare,

– Men det kan mycket väl hända att vi kommer pröva flera olika butiksägg för att se om vi får till det igen. Det är ju kul att ha klarat det, säger hon.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Uvanlig, men ikke umulig, ifølge eksperter.

Posted by VG on den 1 augusti 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna