Mannen ser en fena vräka sig upp ur havet – nästa ögonblick förbluffar en hel värld

Det är en bitande kall vinterdag. Längs med kusten utanför sydafrikanska Mbotyi sitter fyra dykare och trängs i en uppblåsbar liten gummibåt, guppandes på Indiska oceanen som för dagen är ovanligt lugn och stilla.

De är på plats för Sydafrikas världsberömda ”Sardine Run”, ett fenomen där man som åskådare får chansen att bevittna när hundratusentals silvriga små sardiner samlas i gigantiska stim på upp till 20 meter i diameter. Men det är inte sardinerna i sig som dykarna har kommit för att se, utan de mäktiga rovdjuren som jagar efter dem – med allt ifrån delfiner till hajar och fåglar.

Men den här dagen ska dykarna få uppleva så mycket mer. En syn som de för aldrig kommer glömma – och ett möte som visar vårt enastående djurliv i all sin prakt.

Bildkälla: Youtube

Medan dykarna sitter i sin lilla båt och väntar på dramatik rör sig gigantiska varelser i det avgrundsdjupa vattnet under dem.

Helt plötsligt skymtas två knölvalar, en mamma med sin kalv, som simmar förbi alldeles i närheten.

Den 40 ton tunga varelsen slår med sina fenor mot den stillsamma vattenytan… för att sedan ta ett gigantiskt hopp med hela kroppen (!) upp ur vattnet.

Hon landar på rygg med ett våldsamt vattenstänk som följd. Enligt experter handlar faktiskt allt om att hon vill ha uppmärksamhet.

Otroligt nog fångas också showen på film av Craig Capehart – och det är en lika otrolig som enastående syn.

Det verkar som det aldrig tidigare har gjorts en inspelning av en vuxen knölval som hoppar helt och hållet upp ur vattnet. En mycket sällsynd händelse”, skriver Craig Capehart på Youtube där klippet på kort tid har fått flera miljoner visningar.

Se den mäktiga händelsen i klippet här under:

Vilken enastående syn. Dela vidare till dina vänner om du också tycker att det var häftigt!