Mataffärerna slutar sälja raketer för djurens skull. Nu hyllas initiativet av djurvänner över hela Sverige.

Det är snart dags för att fira in ett nytt år. Det är 2016 som närmar sig och för många betyder detta smällare och fyrverkerier. En kedja som dock har ställt sig på djurens sida i det här, är ICA Maxi. De har valt att inte sälja några fyrverkerier, då detta tar skada på både djur och miljö.

Sedan 2008 har ICA Maxi slutat sälja fyrverkerier i sina butiker. Detta då de har ställts sig på djurens sida i den här frågan. Ett jättefint initiativ som fler borde ställa sig bakom.

”Hej! Sedan 2008 har vi tagit ställning för djuren i denna fråga. Så även i år”, skriver ICA Maxi Stormarknad Karlstad på sin Facebook-sida. Detta gäller samtliga av ICA Maxis butiker i Sverige.

Här är några av inläggen som Ica Maxi skrivit på Facebook:

Hej!Sedan 2008 har vi tagit ställning för djuren i denna fråga. Så även iår. (fotot är från Maxi Häggvik,tack:)God fortsättning o Gott Nytt År! Önskar Christer med personal

:::
Posted by Maxi ICA Stormarknad Karlstad on den 27 december 2015

Av hänsyn till våra fyrbenta vänner och till vår natur väljer vi på ICA Maxi Köping att inte sälja fyrverkerier! God fortsättning!

:::
Posted by Maxi ICA Stormarknad Köping on den 27 december 2015

Även i år väljer vi att inte sälja fyrverkerier på ICA Maxi Norrköping. Detta avstår vi med respekt för våra fyrfota vänner och miljön vi värnar om.

:::
Posted by ICA Maxi Norrköping on den 28 december 2015

:::
– Vi känner att det är vårt ansvar att inte sälja de här produkterna. Många far illa, både fyrbenta och tvåbenta. Dessutom lämnar det ju sina spår efter sig i miljön, säger Thomas Ljungberg, butikschef på Ica Maxi Norrköping till Expressen.

Nu uppmanar han andra att göra samma sak.
– Det är upp till var och en så klart, men jag tycker att det är en bra idé. Jag ser ingenting negativt med det.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna