Misshandlade lejon räddas och får äntligen uppleva riktig kärlek igen

Jag tror alla kan hålla med om att lejon, tigrar och andra exotiska kattdjur både är fascinerande och vackra. 

Det är lätt att drömma sig bort och fantisera om att ha dem som sällskapsdjur, men de hör faktiskt hemma i naturen. Punkt slut.

Tyvärr finns det fortfarande massor av människor som är intresserade av att köpa vilda djur och ha dem hemma, som sällskap.

Att fler cirkusar slutar med vilda djur på programmet är förstås bra, men många före detta cirkusdjur säljs nu istället som leksaker till ägare som bara vill ha djuren för nöjes skull.

Och det är där som The Black Jaguar-White Tiger Foundation kommer in i bilden. En mexikanskfödd affärsman vid namn Eudardo Serio driver stiftelsen och ägnar nu all ledig tid åt att rädda vilda kattdjur, oavsett kostnad. 

Sedan organisationens start har Eudardo hjälpt till att ta 240 djur, däribland jaguarer, lejon, tigrar och pumor, ur fångenskap och ge dem en trygg plats hos olika reservat. 

Tyvärr har djuren ofta misshandlats och vanvårdats och därför är det svårt att återinföra dem till det vilda.

De skulle helt enkelt inte överleva i naturen. Eudardo har också börjat hjälpa till att rädda hemlösa hundar som lever på gatorna och försöker hitta nu hitta ett hem till de också. Så det råder ingen tvekan om att denna man är en sann djurvän. 

Eduardo gör inte heller bara sitt bästa för att rädda djuren, han vill också öka medvetenheten om att djuren, som må vara vackra att titta på, hör hemma i naturen!

Dela gärna vidare denna video om du också älskar lejon – men anser att de hör hemma i naturen och inte är några sällskapsdjur!