Misstänkt varghybrid räddad från ett fruktansvärt liv på gatan.

Förra veckan såg en kvinna i Los Angeles en hemlös hund på gatan. Hon tog en bild och skickade den till Hope For Paws, en organisation som arbetar med att rädda gatuhundar i Kalifornien. Organisationen insåg genast att de måste ingripa. Hunden var i stort behov av hjälp. Hon stod också ut från alla andra hundar de räddat, eftersom hon såg ut att vara en ”varghybrid”, alltså en korsning mellan hund och varg.

Hope For Paws skyndade till platsen där kvinnan senast sett hunden. När de kom fram hittade de hunden, som nu fått namnet Julia.

Bildkälla

01

Det var värre än de först trodde. Julia var svullen av infektioner, blödde från huden och var otroligt mager.

Bildkälla

02

De lyckades stänga in henne i en inhägnad trädgård och närmade sig sedan försiktigt. Runt hennes hals satt ett gammalt rep, som börjat vittra sönder. Ett sorgligt tecken på det liv hon måste ha levt innan hon blev gatuhund.

Bildkälla

03

Julia var till en början osäker på människorna som närmade sig henne. Men när de gav henne mat tog hon tacksamt emot. Trots att hon var så mager och utsvulten tog hon emot maten med stor försiktighet, noga med att inte bita i handen.

Bildkälla

04

Efter 20 minuter hade Hope For Paws vunnit Julias förtroende. De kunde sätta på henne ett halsband.

Bildkälla

05

Julia njöt av att bli klappad. Hon var så trött och utsvulten så hon accepterade människornas kärlek omedelbart. Hon verkade lättad.

Bildkälla

06

De tog med henne i bilen. Nu skulle Julia aldrig mer behöva leva på gatan.

Bildkälla

07

Hon undersöktes av en veterinär. Snart insåg man hur illa det var med den stackars tjejen.

Bildkälla

08

Hon hade allvarlig skabb och inflammationer i huden.

Bildkälla

09

Hennes klor hade inte blivit klippta på länge, om ens någonsin, och hennes tassar var svullna.

Bildkälla

10

Julia var i desperat behov av ett vårdande bad.

Bildkälla

11

När de tvättade henne började hennes hud blöda av infektionen.

Bildkälla

12

När smutsen tvättades bort insåg de hur allvarliga Julias hundinfektioner var.

Bildkälla

13

Men trots att Julia hade ont och förmodligen blev väldigt förvirrad av behandlingen så fortsatte hon visa ömhet mot sina räddare. När Lisa torkade henne vilade hon försiktigt sitt huvud mot hennes arm. Hon var glad att livet på gatan var över.

Bildkälla

14

Nu var hon äntligen ren och hade fått äta sig mätt. Julia var helt slut efter den långa dagen och kurade ihop sig på en varm filt.

Bildkälla

15

Hon har en lång väg att gå. Men Julia kommer blir frisk och stark igen. På bara några dagar har hon blivit piggare och äter utan problem.

Bildkälla

16

Hon har blivit ännu mer förtjust i sina räddare, och visar dem uppskattning och tillgivenhet varje dag. Hon har ännu inte börjat vifta på svansen, men stryker gärna sitt huvud mot deras händer.

Bildkälla

17

Ingen vet vad hon varit med om. Och det kommer ta tid att bli en glad hund igen. Men Julia kommer komma dit, och när hon är frisk nog får hon flytta till ett riktigt hem.

Hon kommer även få genomgå ett test för att se om hon är en varghybrid eller, som en del misstänker, kanske en ovanlig huskymix. Men hur det än är med det så kommer Julia överösas med kärlek resten av sitt liv.

Bildkälla

18

Lycka till Julia!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna