Monstret sparkar hunden med full kraft i huvudet – då följer en man efter och gör det enda rätta

Hur obegripligt det än verkar så finns det grymma människor här i världen som skadar djur – och som därför aldrig, aldrig någonsin bör få vara i närheten av dessa.

Den här mannen är ett sådant exempel. Nyligen sågs han sparka sin hund i huvudet på en gata i brittiska Liverpool – och nu sprids en film från händelsen på nätet.

OBS: Varning för starka bilder.

Händelsen ägde rum för en knapp vecka sedan på en shoppinggata mitt i centrala Liverpool.

En medelålders man gick och drog en Jack russell terrier hårt i kopplet.

När den skräckslagna hunden inte gick tillräckligt snabbt så tog mannen sats… och sparkade hunden med full kraft mot huvudet.

Bildkälla: Youtube

Flera förbipasserande blev vittnen till den skakande händelsen.

En klunga av chockerade och arga människor omringade snabbt mannen, konfronterade honom och kontaktade polis och djurskyddsföreningar.

”Det här fega och våldsamma beteendet är skrämmande och ett helt oacceptabelt sätt att behandla en hund. Vi vill omedelbart veta hur den här hunden mår. De som känner igen mannen bör omedelbart ringa oss”, säger djurskyddsinspektören Anthony Joynes från RSPCA till Liverpool Echo.

Bildkälla: Youtube

För att inte mannen skulle få komma undan bestämde sig butiksägaren Michael Lamb för att följa efter till hans lägenhet.

Hunden kunde bara inte längre få vara i den här mannens händer.

”Jag stängde affären och gick dit, knackade två eller tre gånger och jag kunde höra hunden skälla. Min första tanke var ’jag ska ta den där hunden från dig’”, säger Michael Lamb till Liverpool Echo.

Bildkälla: Facebook

Efter att ha konfronterat mannen lyckades Michael rädda hunden och ta honom till veterinär, där det som tur var visade sig att Jack russell terriern inte led av några allvarliga skador.

Äntligen var hunden i säkerhet hos djurvännen Michael, som hade visat upp ett civilkurage utöver det vanliga.

Och som tack till sin räddare bjöd hunden på massor av blöta pussar i ansiktet!

Bildkälla: Facebook

Mannen på filmen kunde tack vare vittnesuppgifter identifieras, och nu pågår polisens utredning för fullt.

Samtidigt har det framkommit att mannen inte är hundens riktiga ägare, utan bara passade hunden vid tillfället. Hunden är nu omhändertagen och i säkerhet men det återstår att se var han får sitt nya, permamenta hem. En sak som är säker är i alla fall att det inte blir hos mannen som misshandlade hunden.

”RSPCA arbetar med polisen och alla inblandade för att säkerställa så hunden får bästa möjliga förutsättningar. Vårt huvudsakliga mål är hundens välmående och vi är glada att höra att han är i säkerhet”, säger RSPCA i ett uttalande enligt Liverpool Echo.

Bildkälla: Facebook

SKÖNT att mannen inte fick ta hand om hunden mer. Den här människan bör aldrig få äga ett djur igen.

Jag är också så glad att människorna runt omkring agerade och såg till att mannen slutade skada detta oskyldiga djur. De förtjänar att hyllas.

Hjälp gärna till att dela vidare för att visa hur viktigt det är att vi ingriper och stoppar vansinnet!

Här nedan kan du se filmen från händelsen, men jag vill varna för att den är obehaglig att titta på.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.