Murmeldjuret kämpar för sitt liv i vattentunnan. Det hjorten gör då rör mig till tårar. Vilken hjälte!

Joy Fox knallade runt på det Zoo hon arbetar på i Idaho, USA, när hon plötsligt fick se att en av hjortarna betedde sig något märkligt. Hjorten stod vid vattentunnan och det är ju inget konstigt med det egentligen. Men Joy noterade att den tog sådan tid på sig och hjorten tycktes ha fullt upp med någonting.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-20 kl. 14.46.30

Så hon gick närmre för att se bättre. Men hjorten brydde sig inte om henne. Den fortsatte bara och doppade huvudet ner i vattnet om och om igen, djupare och djupare.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-20 kl. 14.44.06

Till sist kom så förklaringen när hjorten drog upp ett dyngsurt litet murmeldjur ur tunnan, la ned det på marken och puffade lite på det med sin ena klöv.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-20 kl. 14.47.25

Hjorten hade fått syn på den lilla krabaten som på något sätt ramlat ner i tunnan och nu inte kunde ta sig ur. I stället hade den kämpat och kämpat för att hålla sig över ytan. Hade det inte varit för hjortens uppmärksamhet och envishet hade den troligen drunknat.

– Jag kunde inte tro mina ögon, plötsligt drog han bara upp det lilla murmeldjuret. Vi var i chock! säger Joy Fox till en lokal tv-station efteråt.

Och efter att ha vilat upp sig i solen en liten stund återvände sedan murmeldjuret till sin håla i marken.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-20 kl. 14.53.06

Här finns ett nyhetsinslag om händelsen:

Jag blev alldeles varm när jag läste det här. Snacka om fin hjort, vilken hjälteinsats!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna