Nu blir historien om Arthur bok: ”Gråtit floder när jag tänkt tillbaka på det”

Gatuhunden Arthur berörde en hel värld när han för två år sedan slog följe med Mikael Lindnord och det svenska VM-laget i Multisport under VM i Ecuador. Nu bor han med Mikael här i Sverige och har blivit en självklar medlem av familjen och vardagen i Örnsköldsvik.

Nu är den otroliga historien aktuell som bok – med titeln ”Arthur: Gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem”.

– Storyn har berört så många så att skriva en bok kändes som det enda rätta. Det har hjälpt mig att bearbeta processen också. Jag har gråtit floder när jag har tänkt tillbaka på det fantastiska vi fick uppleva tillsammans, säger Mikael till Expressen.

Det började med att Mikael Lindnord, som var ledare för det svenska teamet, gav honom en köttbulle. Under 20 timmar sprang Arthur sedan i djup lera bredvid Mikael. När utmaningen gick över till paddling trodde alla att Arthur skulle vända, men till allas förvåning följde han efter.

Mikael beslutade sig för att ta med Arthur hem till Sverige, och nu lever den före detta gatuhunden hos honom i Örnsköldsvik.

– Mitt starkaste minne är när vi skulle börja paddla i 14 timmar och tvingades lämna honom gnyendes vid strandkanten. När vi hade åkt ut en bit hörde vi hur han kastade sig i vattnet och började simma. Jag tog upp honom i knät och han följde med oss ända in i mål. Jag kan fortfarande grina när jag tänker på den händelsen, säger Mikael till Expressen, två år senare.

Nu har också Mikael skrivit en bok om den otroliga händelsen som blev en världsnyhet – och gjorde Arthur till en världskändis.

Facebook

– Kontakten vi har är helt unik. Det är fantastiskt att ha någon som har en sådan tillit till mig, säger Mikael som hoppas att boken kan beröra ännu fler människor än vad historien redan gjort.

– Det är det som är så bra med storyn, den är som den är. Den kan nästan låta för bra för att vara sann, men den är inte tillgjord på något sätt, säger han till Expressen.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.