Nu får katten Nalle pris efter sin hjältemodiga insats.

Man brukar säga att hunden är människans bäste vän. Jag undrar dock om inte katter är lika bra att ha – i alla fall efter att ha läst katten Nalles hjälteinsats för sin matte Annie Narvefors.

Det var en natt i somras som katten Nalle kände att allt inte stod rätt till. En mobilladdare satt i uttaget bredvid matte Annie Narvefors säng – och laddaren började plötsligt lukta bränt.

Men matte vaknade inte. Då tog Nalle saken i egna tassar och väckte Annie Narvefors genom att peta henne i ansiktet med tassen.

Bildkälla: Annie Narvefors (Facebook)

– Jag har gått runt och tänkt mycket på vad som hade kunnat hända om Nalle inte väckt mig. I värsta fall hade det börjat brinna och man vet inte om man hade vaknat om det hade fattat eld, säger Annie Narvefors till Kvällsposten.

Nu har katten Nalle belönats för sin hjältemodiga insats. Han har utsetts till ”årets hjältekatt” i SVT:s program Go’kväll och har fått ta emot ett halsband och ett diplom.

Bildkälla: Annie Narvefors (Facebook)

– Det känns så klart jättekul. Det är roligt att det inte bara är jag som tycker att han är en hjälte, säger Annie Narvefors.

Framöver kommer katten Nalle ha extra hjälp att hålla huset säkert när matte sover. Annie Narvefors har investerat i en brandsläckare och en extra brandvarnare – samtidigt som hon nu undviker att ladda mobilen på natten.

Bildkälla: Annie Narvefors (Facebook)

Jag tycker att katten Nalle förtjänar alla hyllningar han kan få, gilla gärna om du håller med!