Nu hyllar vi djurvännerna som gör allt för att stoppa rävarnas lidande

I Storbritannien finns en fruktansvärd tradition av att jaga rävar med speciellt upptränade hundar. De stackars hundarna tränas av jägare att i flock jaga ikapp rävarna och sedan slita dem i stycken. Och allting görs med jägarna i bakgrunden – uppviglande och hetsande de stackars hundarna.

Denna tradition har i modern tid stött på stora protester från djurvänner; vilket också resulterat i förändringar till det bättre. För lite mer än tio år sedan trädde lagar i kraft i Wales, England och Skottland som skulle stoppa den olagliga jakten, men den visade sig vara tandlös. Den fruktansvärda traditionen finns kvar.

Men rävarnas lycka är djurvännerna som dag ut och dag in fortsätter kämpa för rävarnas liv. Som kvinnan i klippet här nedanför.

raven2
Rumble

Djurvännen, som jobbar för organisationen Hunt Saboteurs Association, gömmer sig i skogen och ser hur jägarna hetsar sina hundar till att attackera räven. Men djurvännen tänker inte bara se på – hon tänker agera. För hon vet att det jägarna gör är olagligt. 

Kolla in hennes modiga agerande i spelaren här nedanför. En sann hjälte!

Nu hjälps vi åt att dela detta ögonblick vidare. För att få ett slut på rävarnas lidande – och för att hylla djurvänner som vägrar titta på när människor går över gränsen för nöjes skull.