Nu hyllar vi hunden Orejón som räddade en bebis övergiven i plastpåse

En nyfödd bebis har hittats övergiven av sina föräldrar – insvept i en plastpåse.

Det fruktansvärda ödet drabbade ett barn i en stad i Argentina. 

Men tack vare en lokal hjältehund kunde den lille pojken hittas och räddas. 

Det är svårt att ta in: Att någon överger ett barn och dessutom i en plastpåse.

Den tuffa starten på livet fick en liten nyfödd pojke i Argentina. Han ska ha lämnats ute en kall kväll, men han överlevde mirakulöst. Tack vare den här söta och uppmärksamma hunden Orejón.

Nu hyllas han som en hjälte i hemlandet, skriver The Dodo.

I sin hemstad är Orejón ganska välkänd bland folk. Han syns ofta på gatorna. I torsdags förra veckan fick en granne syn på hunden ute i kvarteret. Det var egentligen inget konstigt med det, grannar brukade som sagt ofta se den fyrbente vännen ute. Men den här gången ringde en varningsklocka hos grannen.

Anledningen – grannen såg på hunden att någonting inte stod helt rätt till.

– Jag såg att Orejón var lite störd av någonting. Han luktade och skällde mot en påse. Jag tittade närmare och såg att det var något som inte stämde, säger grannen till Clarín.

Snart skulle grannen inse vad Orejón försökte säga.

Inne i påsen såg han en sovande liten bebis. Där hade den blivit lämnad av någon eller några. Kvällen beskrevs som kall. Därför är det högst osäkert om bebisen hade överlevt natten – om inte den duktige Orejón hade markerat, hittat den lille och sen larmat grannen. Hunden räddade den lille pojkens liv.

Bebisen kördes i ilfart till närmaste sjukhus. Där gjorde man bedömningen att pojken bara måste ha varit några veckor gammal. Han hade drabbats av hypotermi (för låg kroppsvärme), men i dag ska han må bra igen.

Samtidigt pågår jakten på vem som kan ha lagt bebisen där.

Polisen i Argentina söker nu med ljus och lykta efter den eller dem som lämnade pojken i plastpåsen. Nu kommer också rapporter om att flera adoptionsansökningar har kommit in efter rapporteringen om Orejóns hjälteinsats, skriver lokala medier.

Det är dock inte första gången Orejón får epitetet hjälte. Två månader tidigare larmade han en granne vars hus börjat brinna, berättar hans ägare för Clarín. Tack vare hunden kunde de vakna i tid – och överleva.

Nu tycker jag vi alla uppmärksammar Orejóns fantastiska insatser genom att dela det här vidare! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.