Nu hyllar vi modiga polishunden Ivan – som räddade livet på försvunnen man i skogen

Mitt i natten mot söndag kom ett larm om att en man varit försvunnen sedan 18-tiden. Och man befarade att mannen var nödställd eller skadad.

Polishunden Ivan och förare beordrades till platsen och började ett sök.

Ofta får vi höra fantastiska historier om hur de har hjälpt till att finna försvunna personer, gripa brottslingar eller spåra ämnen och föremål.

Bland annat har vi kunnat läsa om modiga polishunden Kess som hittade en försvunnen treåring. Vovven Valter spårade och grep nyligen en misstänkt drograttfyllerist som smitit från polisen.

Och strax innan påsk var det polishunden Lennis tur att gripa in och agera hjälte när han räddade en vilsen kvinna.

Polishunden Ivans hjälteinsats

Men den här gången är det den modiga polishunden Ivan som hyllas för sin insats, något polisen skriver om i ett inlägg på Facebook.

Det var natten mot söndag som polisen i Stockholm fick ett larm om en man som varit försvunnen sedan 18-tiden.

Man befarade att mannen var skadad och behövde hjälp.

https://www.facebook.com/hundenheten.stockholm/posts/315932474006311?cft[0]=AZW1p4aa8UiubxqbSoN0Y7psrrNNCfJmyAl3ZS_quVgzi75lGgK411XAa7HAgo60PDyxwo-FtIefnBxoVkWPN4RIUtyAkuuGhGOlAiQdQFQf8hiyV_2NMFvbCBkU5gbe61p4tNaQGAmDjLsuE5dOZRdT&tn=%2CO*F

Flertalet polispatruller och helikopter åkte ut och sökte i området och man pejlade mannens telefon men utan framgång.

”Vid 22-tiden kallades Ullhedens Ivan och förare till platsen och påbörjade ett sök i ett terrängavsnitt med mycket tät vegetation. Den eftersöktes telefon var vid det här laget avstängd så någon ny positionering var inte längre möjlig”, skriver polisen i inlägget och tillägger:

”Jag sökte terrängen i mitt sökområde och under tiden fortsatte resten av patrullerna leta i övriga områden. Efter nya uppgifter framkom det att mannen brukade röra sig i Kallhäll och att dennes cykel saknades”.

En polispatrull skickades till Kallhäll och lyckades snart hitta den försvunne mannens cykel.

Räddade mannens liv

Strax efter midnatt larmades polishunden Ivan till en nya platsen och i samma veva började det regna.

Ivan fick undersöka cykeln och fick direkt upp ett spår som gick igenom skogen och ner mot vattnet.

”Plötsligt visade Ivan tydligt att här är någon och gick i anskällning. Föraren såg först ingen men när han gick närmre såg han mannen ligga i en svacka vid vattnet. Denne var kraftigt nerkyld och knappt kontaktbar”, skriver polisen i inlägget.

Polisen kallade på förstärkning och mannen fördes direkt till sjukhus.

”Hade den nödställde inte anträffats av Ivan så skulle denna med största sannolikhet ha avlidit. Bra jobbat Ivan!”, skriver polisen i inlägget.

Vilken insats. Ivan är verkligen en hjälte.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);