Nu hyllar vi tappra polishunden Lennis – som räddade vilsen och skadad kvinna i skogen

Mitt i natten kom ett larm om att en kvinna var vilse i skogen, hon hade ramlat och kunde inte ta sig upp.

Då ryckte polishunden Lennis ut.

Det finns ca 400 polishundar i Sverige och lika många hundförare. Ofta får vi höra fantastiska historier om hur de har hjälpt till att finna försvunna personer, gripa brottslingar eller spåra ämnen och föremål.

Bland annat har vi kunnat läsa om modiga polishunden Kess som hittade en försvunnen treåring. Vovven Valter spårade och grep häromdagen en misstänkt drograttfyllerist som smitit från polisen.

Polishunden Lennis hjälteinsats

Nyligen var det polishunden Lennis tur att gripa in och agera hjälte.

Den snart 6-årige polishunden Lennis håller vanligtvis till i sjuhärad där han gör allt i sin makt för att samhället ska vara en trygg och säker plats för alla som bor i det.

Men för några dagar sedan fick han rycka in i Göteborgstrakten och visa vad han går för.

Mitt i natten kom ett larm in till polisen från en kvinna som var vilse i skogen. Kvinnan hade ramlat och slagit sig så pass illa att hon inte kunde ta sig upp på eget bevåg.

Då ledningscentralen kunde lokalisera hennes telefon visste Lennis och hans hundförare Karin ungefär på vilken plats kvinnan befann sig.

Polishund räddade vilsen kvinna

Först på platsen var ingripandepoliserna som letade nedanför ett berg. Men Karin och Lennis tog sig upp på berget för att söka efter kvinnan.

Berget var högt och mellan Karin, Lennis och kollegorna var det ett brant stup.

”Vi hann bara gå en kort stund i skogen innan Lennis fick vittring på något och drog iväg som en avlöning. Jag blev orolig för att han vindade in kollegorna som gick nedanför stupet och att han skulle försöka ta sig ner till dem och skada sig, så jag började ropa på Lennis för att jag skulle ha koll på att han inte skulle rasa ner för berget”, skirver hundföraren Karin i ett inlägg på Polisen i Sjuhärads Facebook och fortsätter:

”Men Lennis gjorde precis som man egentligen vill i den här situationen – han struntade fullständigt i mina försök att få tillbaka honom”.

Karin och Lennis hittar en försvunnen person Göteborg!Häng med Karin på jobbet…..Denna natten åkte bönderna till…

Posted by Polisen Sjuhärad on Friday, March 25, 2022

Bara en kort stund därefter hördes Lennis skall eka i skogen. Han hade hittat en människa, den skadade kvinnan.

”Jag tar mig fram igenom terrängen och där står Lennis och ihärdigt skäller vid en kvinna som ligger på marken, kall och svag men vid medvetande. Det är en underbar känsla när man får meddela på radion att hunden har hittat personen”, skriver Karin i inlägget.

Hon fortsätter:

”Våra hundar fantastiska! Det är med en skön känsla i kroppen man stämplar ut från ett sådant arbetspass!”.

På Facebook strömmar hyllningarna in till både Karin och Lennis.

”Vilket team. Fantastiskt”, skriver en person.

”Grymt jobbat, speciellt pälsbollen”, skriver en annan.

”Världsbäst”, skriver en tredje.

Vilken insats. Lennis är verkligen en hjälte.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);