Ollie räddade matte från clownerna – nu får han pris som årets hjältehund

Anki Rydh var ute och rastade sin 5-åriga boxer Ollie vid Långsjöbadet i Stockholm när hon fick en skrämmande överraskning. Från ingenstans dök det upp två hotfulla clowner – och Anki stelnade av skräck. Men då agerade Ollie blixtsnabbt och gick till attack.

– Han bet för att skydda mig – för att skydda oss båda två, sa Anki till Aftonbladet efter händelsen.

Nu får han pris som Årets hjältehund 2016 för sitt modiga agerande.

Det är Svenska kennelklubben som har utsett 5-årige boxern Ollie till årets hjältehund. Detta efter att han räddat sin matte Anki från de skrämmande clownerna som närmade sig duon en sen måndagskväll.

Så här motiverar kennelklubben sitt val: ”Ollie tog på sig en ängels beskyddande natur och på en buses vis försvarade han sin skrämda matte när hon blev attackerad av två utklädda clowner. En clown ska stå för något positivt men den här gången blev det det motsatta. Genom att bita den ene skrämde han bägge två på flykten. Matte hade änglavakt, tack vare Ollie.”

Ollie är en ängel, och av matten Anki beskriv han som världens bästa hund.

– Han är mitt allt. Världens varmaste och skönaste hund, säger Anki till kennelklubben.

Som belöning får Ollie ett års foder från Royal Canin, en säng från Biabädden och tilldelas också medalj på Stockholm Hundmässa den 3 december. Dessutom ska Agria Djurförsäkring skänka 20 000 kronor till valfri organisation – och matte Anki har bestämt att det ska gå till Svenska Hundskyddsföreningen som driver Hundstallet. Det berättar Svenska kennelklubben.

Foto: Johan Frick-Meijer/Svenska kennelklubben.

Fantastiskt! Nu delar vi det här för att hylla hjältehunden Ollie!