Orangutang upptäcker brännskadade kvinnan, visar att djur förstår mer än vad vi tror

Orangutanger är mycket intelligenta djur, vilket innebär att de kan läsa av människor nästan lika bra som vi själva förstår varandra. 

Det är otroligt sorgligt att människan nästan utrotat detta vackra och snälla djur – om vi bara kunde få fler att förstå värdet av låta oragangutanger leva i fred, i naturen! 

När orangutangen Rocky, som bor på djurparken i Indianapolis, kom i kontakt med en kvinna som led av svåra brännskador, visade han exakt varför dessa djur förtjänar vår största respekt. 

© Facebook/DarciMiller

Darci Miller ådrog sig smärtsamma brännskador efter en olycka 2015.

Under åren som har gått har Darci genomgått otaliga operationer för att hjälpa henne att läka, både på utsidan och insidan. 

Trots detta lever hon i en känslomässig berg-och dalbana, traumat i samband med olyckan satte sina spår.

Att stiga upp i tid på morgonen och komma ut i friska luften är ett måste för Darci, annars är det lätt att hon blir liggandes hemma och gräver ned sig i mörka tankar. 

Det var därför som hon och fästmannen åkte för att besöka djurparken i Indiana Zoo en dag. 

Orangutangerna på djurparken tillhör en av de största grupperna av orangutanger som finns i USA. Självklart är ett zoo ingen önskvärd plats för ett vilt djur – men centret fungerar i alla fall som en viktig plats för utbildning, forskning och bevarande av denna utrotningshotade djur. 

© Flickr/SteveBaker

Här lever bland annat den 9-årige hanen Rocky, som är känd för att kunna härma mänskliga röster och lära sig vokaler. 

Darci hade dock ingen aning om vad som kunde vänta sig den där dagen – men mötet med Rocky skulle förändra hennes syn på livet för alltid.

När hon ställdes öga mot öga med orangutangen var det uppenbart hur nyfiken Rocky var på det bandage som täckte Darci axel och nacke.

© Youtube

Det var här som saker och ting tog en intressant vändning. Rocky började peka på det brännskadade området, precis som en människa skulle kunna göra. 

Först tvekade Darci – kunde denna orangutang verkligen förstå att det fanns något smärtsamt under hennes bandage? Rocky var envis och verkade vilja se vad som fanns där under. 

© Youtube

Hon skalade långsamt bort bandaget att för att visa Rocky sina sår och är.

Och Rockys reaktion är verkligen ett bevis för att djur förstår så mycket mer än vad vi kan tro!

Titta gärna på videon här nedan:

Sprid gärna denna hjärtevärmande videon, för det finns faktiskt några som fortfarande tror att djur inte visa medkänsla för andra… 

Om vi bara kunde lära oss mer från dessa orangutanger skulle den här världen vara en mycket bättre plats, både för oss och för dem – dela gärna denna artikel på Facebook om du håller med!