Parets hund beter sig märkligt – leder dem till 3-årig flicka som ligger naken i diket

Våren 2016 kom hunden Petunia till Delta Animal Shelter i den amerikanska staden Escanaba. Hon hade två brutna ben, magen full av uppäten matta och brutna revben – det var kort sagt en hund som hade gått igenom mycket i sitt liv.

Men Petunia gav inte upp hoppet. Hon trotsade oddsen, blev allt starkare och medan den förre ägaren åtalades för djurplågeri blev hon snart adopterad till en ny, kärleksfull familj.

Och tur var väl det – för hade det inte varit för den här modiga hunden så hade en liten flicka förmodligen inte levt i dag.

I sin nya familj välkomnades hunden med öppna armar.

Hon döptes om till Peanut, fick den kärlek som hon så väl förtjänade och var en glädjespridare som förgyllde familjens liv.

Hon hade fått en andra chans – men på något sätt kände de nya ägarna alltid att hon hade ett slags sjätte sinne som hon burit med sig från sitt mörka förflutna.

Bildkälla: Delta Animal Shelter (Facebook)

För bara ett par dagar sedan noterade matte så att Peanut betedde sig märkligt.

Hunden rusade upp och ner för trapparna, skällde högljutt och gnydde som att något var fel – innan hon skyndade ut till husse i garaget för att tala om att hon ville ut.

Husse märkte också att något var fel och släppte ut Peanut… varpå hon satte iväg i raketfart mot fältet som låg precis bakom huset.

Bildkälla: Shutterstock

Husse följde tätt efter Peanut – och när hon väl stannade gjorde han en chockerande upptäckt.

Där, i ett dike, låg nämligen en 3-årig flicka ihopkrupen helt naken och skakade.

Peanuts husse plockade blixtsnabbt upp flickan, svepte in henne i sin tröja och tog med henne till hemmet där han ringde polisen.

”När ambulans och polis anlände kunde den lilla flickan bara säga en enda sak – ‘vovven’”, skriver Peanuts ägare i ett inlägg som delats på Delta Animal Shelters Facebook-sida.

Bildkälla: Pixabay

Flickan fördes till sjukhus där det konstaterades att hon inte hade några skador. Hur hon hade hamnat ensam och naken i ett dike är i nuläget under utredning.

Enligt CBS kunde polisen snabbt lokalisera föräldrarna i ett hus i närheten – och eftersom flickan levde under osäkra och ohälsosamma förhållanden blev hon omhändertagen av socialtjänsten.

En sak är däremot säker: hade det inte varit för hjältehunden Peanut, då hade den här historien kunnat sluta på ett helt annat sätt.

”Tack vare Peanut räddades livet på en liten flicka i dag. Hon har varit en sådan välsignelse för oss, och nu för andra. Vi kan inte med ord förklara hur tacksamma vi är över att Peanut finns i våra liv och hur otrolig hon är. Hon är en del av vår familj nu och tack vare underbara personer som er på djurhemmet lever hon. Utan henne hade hon inte bara varit borta från den här världen, utan en liten flickas liv hade kanske också varit det”, skriver ägarna på Facebook.

Det måste ha varit ödet att Peanut återhämtade sig så bra och hamnade hos den här familjen, så att hon kunde rädda livet på flickan.

Dela gärna vidare för att hylla den modiga hunden och visa alla hur viktigt det är att vi har våra älskade hundar!