Pojken hör skrik från hålet i marken – inser att han måste agera direkt

Jacob Butler var ute och gick i skogen i Sacramento, USA, när han plötsligt hörde ett underligt ljud. Han förstod inte vad det var, men insåg att det måste vara ett djur. Och det lät som att djuret behövde hjälp.

Han följde skriken en bit och kom till slut fram till ett hål i marken. När han tittade ner trodde han inte sina ögon.

När jag tittade på videon nedan och hörde dessa skrik var jag övertygad om att de måste ha kommit från en fågel först. Jag har aldrig hört något liknande innan, men tycker att det låter väldigt ”fågellikt”. Men det skulle visa sig var något helt annat som var fast där nere i hålet.

Det var ett djupt hål, och Jacob kunde se vitprickig päls skymta i mörkret. Det var ett litet kid som låg där och skrek efter sin mamma.

Youtube

Ungen kunde inte vara mer än ett par veckor gammal. Jacob insåg att han inte skulle kunna få upp den själv, så han kontaktade sin pappa Geoff för att få hjälp. Pappan ringde genast till en djurorganisation som åkte ut till platsen med en snara för att kunna dra upp den lilla hjorten.

Youtube

Med ett snabbt ryck var den lille uppe på marken igen, desperat efter att få komma loss och springa till sin mamma. Djurvännerna höll kvar ungen en liten stund och spanade efter mamman, som de visste fanns i närheten. De ville inte släppa den i fel riktning.

Youtube

Men så såg det något röra sig i buskarna, och skyndade sig att släppa i väg ungen åt det hållet. Äntligen var de återförenade!

Här nedan kan du se hela räddningsaktionen på film.

Wow! Vilken räddning. Underbart att de hittade den lilla ungen i tid och kunde återförena den med sin mamma.

Tack till alla er djurvänner för att ni finns där ute och gör skillnad!