Polisen räddade övergiven kattunge. Nu bor de ihop och är bästa vänner.

28-åriga Cody Garrett arbetar som polis i South Carolina, USA. I lördags var han som vanligt ute och arbetade på sitt kvällsskift när en av hans kollegor som var ute på ett annat jobb plötsligt noterade något märkligt. Garretts kollega hörde nämligen ett gråtande läte från under en container i närheten och när han gick fram till den fick han se något som han inte hade väntat sig. Där under låg nämligen en liten kattunge, övergiven och ensam. Polismannen tog med sig den lilla kattungen till stationen och det var nu Cody Garrett skulle komma att kliva in i handlingarna.

När polisen som hittat kattungen kom in med den på stationen visste han inte riktigt vad han skulle göra med den. Men Cody var säker på vad han ville göra med den – han ville adoptera den stackars lilla kattungen.

Bildkälla: donutoperator (Instagram)

”Jag vet inte varför de inte ville ha den, men jag erbjöd mig att ta den”, säger Cody till Buzzfeed.

Cody själv hade nämligen en egen katt hemma som hette Toothless som precis hade blivit mamma till fyra egna små ungar. Sagt och gjort, Cody la ner den lilla kattungen i en låda och tog med honom hem.

Bildkälla: donutoperator (imgur)

Och Toothless tvekade inte en sekund när hon fick se den lilla kattungen. Hon omfamnade den lilla kissen omedelbart och lät den bli en del av familjen.

Bildkälla: donutoperator (imgur)

Och det är inte bara katterna som fullkomligen älskar den lilla kissen som fått namnet Squirt. Även Cody njuter av Squirts sällskap och han tar ofta med sin nya familjemedlem med ut på åkturer i polisbilen.

Bildkälla: donutoperator (Instagram)

Cody Garrett är sannerligen en riktig djurvän, det här är nämligen inte det enda djuret han har räddat. Samma kväll som han tog med sig Squirt hem hittade han nämligen en gammal och blind hund som vandrade omkring på gatorna. Han tog genast hand om även detta övergivna djur och tog med honom till ett djurhem där kunde adopteras bort.

Bildkälla: donutoperator (imgur)

Människor som Cody är sannerligen ett föredöme för oss alla. Tack för att du finns!

Bildkälla: donutoperator (Instagram)

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.