Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Polisen såg en livlös hund vid vägen. Men ingen var beredd på vad han skulle göra. Vilken hjälte!

År 2013 svarade polisen Nick Ague på ett larm om en försvunnen hund i South Londonderry, Pennsylvania. Hunden Mya, en stor schäfer, hade varit med om en bilolycka och sedan försvunnit från platsen.

– Jag har själv en schäfer och jag vet hur förkrossad jag skulle bli om min hund försvann eller blev påkörd av en bil, berättar han i ett tv-inslag om händelsen.

Nick bestämde sig för att köra ut till platsen där olyckan skett och leta. Efter ett tag hittade han Mya, och blev förskräckt över vad han såg. Hon kunde inte gå, och hennes tassar var blodiga efter att ha sprungit längs den asfalterade vägen. Han såg ingen annan möjlighet än att bära den 35 kilo tunga hunden hela vägen tillbaka till olycksplatsen där hjälp väntade.

Bildkälla

hundbarare

South Londonderry Township Police la ut en bild på Nick och Mya på Facebook, och den spreds snabbt på nätet. Tusentals kommenterade bilden och hyllade polismannens insats.

Bildkälla

polis

Nick visste att en hund är en betydelsefull familjemedlem och hans insats räddade Myas liv. Hon återhämtade sig efter olyckan och fick senare komma hem till sin familj igen. Jag är så glad att det finns hjältar där ute!

Här nedan kan du se en intervju med Nick.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna