Polisen välkomnar sitt senaste tillskott – härliga orden om hunden Peps: ”Som bäst trivs han…”

Polisen förstärker med en ny kollega.

Modiga hunden Peps är senaste tillskottet!

”Peps gillar att jobba”, skriver polisen Stockholm på Facebook.

Polisen gör allt i sin makt för att hålla vårt samhälle tryggt och säkert. Och visst är det väl tur att de har bästa hjälpen vid sin sida!

Runt om i landet finns lite drygt 400 polishundar och lika många hundförare. De fyrbenta vännerna gör allt som oftast ett klockrent jobb, och hyllas som sig bör av sina människokollegor.

Häromdagen berättade vi bland annat om polishunden Kess som hittade en försvunnen 3-åring. Och i höstas uppmärksammades hunden Ofir som då hade gripit sin första gärningsman.

Men ibland möts vi också av dystra besked om polishundar som gått ur tiden. Nyligen somnade den fyrbenta hjälten Yunior in och lämnade svenska polisen i sorg.

polisbil
Foto: Per Karlsson / TT

Polishunden Peps – senaste tillskottet

Därför behöver också nya talanger slussas in i poliskåren. Något som just har hänt i Stockholm, där ett nytt tillskott nu är redo att patrullera på stadens gator.

Nämligen en tvåårig konstapel vid namn Försvarsmaktens Peps, som under torsdagen godkändes på sitt allra sista prov.

På hundenheten i polisen Stockholms Facebook-sida har man välkomnat hunden Peps med en varm beskrivning av sin senaste kollega.

”Peps gillar att jobba. Punkt. Som bäst trivs han när han får jobba med nosen, men han kan bli rejält emotionell och har tillgång till ett fulladdat känslopaket som han kan plocka fram när situationen kräver det. Hemma med sin familj är han däremot avslappnad och glad som vilken hund som helst”, skriver polisen på Facebook.

Ny hund på Stockholms gator.Då får vi be att presentera det nyaste tillskottet till Stockholms poliskår,…

Posted by Polisen Stockholm – hundsektionen on Thursday, February 3, 2022

Längtar efter att få börja jobba

Både Peps och hundföraren ser fram emot att äntligen få ge sig ut på gatorna för att hålla samhället tryggt och säkert.

”Ingen kommer vara gladare att få börja jobba än Peps. Det skulle i så fall vara hans husse som väntat en lång stund på det här ögonblicket, då han har haft en väldig otur med tidigare hundar. Nu bär allt slit och alla motgångar äntligen frukt, och husse och Peps får nu möjligheten att göra skillnad på riktigt, och få vara dom som på en insats sparkar bollen i mål”, skriver polisen på Facebook.

Inlägget har fått stor uppmärksamhet, med hundratals människor som välkomnar den modiga hunden Peps till nya jobbet.

”Lycka till Peps med förare! Nu får bovarna huka när ni kommer ut på gatorna”, skriver en användare. ”Lycka till både Peps och förare. Ser fram emot att få läsa om alla era framtida bravader”, skriver en annan.

Vi skickar våra varmaste lyckönskningar till Peps och hundföraren. Det kommer att gå galant och ni kommer att göra stor skillnad ute på gatorna!

Dela gärna för att välkomna Peps till nya jobbet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);