Hurra! Nya polishunden Ofir har gripit sin första brottsling – polisens ord får alla att jubla

Modiga hunden Ofir blev alldeles nyligen godkänd som polishund. Nu har han firat den goda nyheten med att gripa sin första gärningsman och hyllas av både kollegor och allmänheten.

Runt om i landet finns lite drygt 400 polishundar som dagligen hjälper sina förare att stoppa brott och att spåra upp misstänkta brottslingar.

De arbetar dag och natt, är lojala och trofasta och gör allt i sin makt för att att bistå polisen i sitt arbete och göra samhället till en lite säkrare plats.

LÄS MER: Hurra! Modiga vovven Äxit utses till årets polishund – efter att ha hittat försvunnen pojke

Den modiga hunden Ofir är polisen i Älvsborgs nya tillskott. Och redan efter sina första arbetspass visar han framtassarna.

Polisen berättar om Ofirs första gripande i ett inlägg på Facebook.

Ofir börjar skälla

Det var en mörk natt i oktober, runt halv fem på morgonen, som ett larm gick i en sportbutik i Älvsborg.

Väktare åkte till platsen för att kontrollera situationen. Det visar vara skarpt läge.

Väl där observerar väktarna en person som stjäl en mycket dyr cykel och lämnar butiken. En polispatrull och en hundpatrull larmas till platsen.

”När väktarna anländer till platsen lägger gärningsmannen benen på ryggen och springer. De jagar efter en stund men får till slut ge upp. Hundföraren är den förste att anlända. Väktaren pekar på den sista platsen han såg gärningsmannen”

Den nyblivna polishunden får på sig spårlina och sele och tar genast upp spår .

Ofir spårar i mörkret och tar ekipaget genom sly, buskar och gräs.

”Efter en stund slaknar spårlinan och Ofir börjar att skälla! Han har funnit gärningsmannen! I sin hand håller gärningsmannen en kofot, som han använt i sportbutiken. I hans ryggsäck anträffas ytterligare brottsverktyg”, skriver polisen i inlägget.

”Långt ifrån sista gripande”

Polisen tar kontroll över gärningsmannen som grips. Och hundföraren leder den misstänkta gärningsmannen tillbaka till de andra poliserna som tar över.

Foto: Facebook/ TT

”Cykeln som gärningsmannen lämnade efter sig återlämnas till sportbutiken. Ofirs första, men långt ifrån sista gripande!”, skriver polisen i inlägget.

Hyllas i sociala medier

”Vilken start på karriären!”, skriver en person.

”Vilket ekipage ni är🏆🏅, bådar mycket gott för framtiden!!”, skriver en annan.

”Rätt so, Ofir👍🎶💪👏👏🥰 Snart befordras du till tasspektör om du fortsätter i samma stil🙏🤓”, skriver en tredje.

Nu ser vi till att gratta modiga Ofir ordentligt. Lämna gärna en kommentar under artikeln på Facebook, för att visa din uppskattning till Ofir och hans kollegor. De förtjänar en eloge.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required